Yılbaşı Akşamı İçin Nefis Hindi Tarifi

Yeni bir yıla adım adım yaklaşırken yılbaşı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Yılbaşı Ağacı süslendi, hediyeler alındı. Sırada mutfak hazırlıkları var. Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz lezzeti olan fırında...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 09 Ekim 2022, 00:05:13 - Gösterim: 698

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yılbaşı Akşamı İçin Nefis Hindi Tarifi


Hindi Tarifi

Yeni bir yıla adım adım yaklaşırken yılbaşı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Yılbaşı Ağacı süslendi, hediyeler alındı. Sırada mutfak hazırlıkları var. Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz lezzeti olan fırında hindi yapımıyla ilgili bilmeniz gereken tüm tüyoları sizler için derledik. Hindi etinden yemek yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Hindi tarifi ile ilgili birkaç küçük tüyo sayesinde siz de yılbaşı masasına nar gibi kızarmış bir hindi hazırlayabilir ve misafirlerinize mide ziyafeti yaşatabilirsiniz. Lezzeti yerinde bir fırında hindi tarifi için gerekli malzemeler şöyle:

Malzemeler:

  • 1 bütün hindi (Yaklaşık 5-6 kg)
  • Yarım çay bardağı zaytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı ılık su
  • 2 tüm kuru soğan
  • Patates ve havuç (isteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı kuru maydonoz
  • Karabiber (isteğe bağlı başka baharatlar da eklenebilir.)
  • Tuz
Fırında Hindi Yapılışı

Fırında Hindi Yapılışı

Hindiyi farklı şekillerde pişirmek, hindi dolma ya da hindi kapama da hazırlamak mümkün. Ancak yılbaşı sofralarına en yakışını fırında hindi. Fırında hindi yemeği hazırlamak için öncelikle fırınınızın derecesini 175 derece olarak ayarlayın. Ardından bütün hindiyi güzelce yıkayın ve içini temizleyin. Fırında hindinin nar gibi kızarmış ve çıtır çıtır olması için derisini üzerinde bırakın. Temizlemiş olduğunuz hindiyi büyük ya da derin bir fırın tepsisinin içine alın.

Hindinin göğüs eti üzerinde bulunan deriyi hafifçe ayırın. Derinin altına bulunan göğüs üzerine tereyağını koyarak göğüs etinin daha yumuşak pişmesini sağlayabilirsiniz.

Ardından hindinin içine bütün soğanı ve arzuya göre patates ve havucu da ekleyin. Bunun ardından bir kasede tavuk bulyon, ılık su ve varsa kuru maydonuzu karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu sosu hindinin üzerinde gezdirin. Daha sonra tuz ve eklemek istediğiniz baharatları üzerine serpiştirin. Son aşama olarak yarım çay bardağı zeytinyağını hindinin üzerinde gezdirin.

Folyo ile güzelce kapattığınız hindinin pişme süresi biraz uzundur. Bu yüzden misafirleriniz gelmeden çok önce pişirmeye başlamanız gerekir. Folyo ile kapatmış olduğunuz hindiyi yaklaşık 3-3,5 saat fırında pişirin. Daha sonra üzerinden folyoyu alın ve üzeri açık olarak 45-60 dakika daha pişirin. Üzerinin iyice kızardığından emin olduktan sonra hindiyi fırından alabilirsiniz.

Eğer fırın termometreniz varsa hindi göğüs etini kontrol edebilirsiniz. Etin iç sıcaklığı 80 derece olduysa hindi pişmiş demektir.

Fırında Hindi Sunumu

Fırında Hindi Sunumu

Fırından aldığınız hindiyi dilimlemeden önce 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Zira fırından çıkarır çıkarmaz dilimlerseniz içinin suyununun sızmasına ve etin kurumasına neden olabilirsiniz.

Fırında hindinin yanında patates püresi, makarna, haşlanmış sebze ya da salata ile ikram edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun!

Tarifin Püf Noktaları

  • Ülkemizdeki en lezzetli hindi eti siyah ve gümüş renkli Amerikan hindisidir. Beyaz renkli Kanada hindisi daha ucuz olsa da Amerikan hindisi kadar lezzetli değildir.
  • Alacağınız hindinin 3 kilodan daha az olmamasına dikkat edin. 5-6 kiloluk bir hindi, 8-10 kişilik bir aile için yeterlidir.
  • Hindiyi pişirmeden önce kanı çıkana kadar bol su ile yıkamayı ihmal etmeyin. Ardından havlu kağıtlarla kuruladığınız hindinin üzerinde küçük tüyler kalmışsa bunları ocakta tütsüleyerek ya da elinizle kopararak temizleyebilirsiniz.
  • Hindi eti pişireceğiniz fırının ısısı 160 dereceden daha düşük olmamalıdır.
Hindi Etinin Özellikleri
Ülkemizde özellikle Aralık ayında hayli rağbet gören hindi eti, hayli lezzetli ve doyurucu bir et çeşididir. Üstelik normal bir hindi yemeğinde bulunan yağ, kırmızı etteki yağın neredeyse yarısı kadardır. Tam bir mineral deposu olan hindi etinde aynı zamanda bol miktarda fosfor, magnezyum ve demir bulunur. Uzmanlar tarafından da sağlığa faydası onaylanan hindi eti doğal bir protein kaynağıdır.

Benzer Konular (5)

3423

Yanıtlar: 0
Gösterim: 720

5218

Yanıtlar: 0
Gösterim: 527

6497

Yanıtlar: 0
Gösterim: 264

Clicky