Buffalo Stili Tavuk But

Malzemeler:Üçte bir bardak un2 tatlı kaşığı pulbibertuz (mümkünse iri çekilmiş)8 tavuk but (drumstick)dörtte bir bardak sıvıyağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)dörtte bir bardak ketçap (mümkünse katkısız)1 yemek kaşığı...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 16 Aralık 2022, 11:13:25 - Gösterim: 486

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

16 Aralık 2022, 11:13:25 Son düzenlenme: 16 Aralık 2022, 11:15:03 Kerem
Buffalo Stili Tavuk But


Malzemeler:

  • Üçte bir bardak un
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • tuz (mümkünse iri çekilmiş)
  • 8 tavuk but (drumstick)
  • dörtte bir bardak sıvıyağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • dörtte bir bardak ketçap (mümkünse katkısız)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
  • 1 veya 2 yemek kaşığı acılı sos (tabasco gibi)


Hazırlanması:

Un, pulbiber ve tuzu karıştırıp bir tepsiye yayın. Tavukları bu karışıma bulayın.
Tavayı iyice ısıtıp sıvıyağı ekleyin. Tavukları he tarafları iyice pişecek biçimde kızartın. (Ben bu aşamaya ilave olarak iyice pişmesi için biraz da fırının ızgarasında tuttum.)
Ketçap, tereyağı ve acı sosu karıştırın. Sıcak tavukları sosa bulayarak servis yapın.

Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky