Tavuk Kalamar Tarifi

Malzemeler 1 kg. Tavuk Göğsü, uzun parmak şeklinde kesilmiş1 ÇK. Yoğurt1 ÇK. Salça1 yumurtaTuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biberUn / galeta unu  Yapılışı Un dışındaki malzemelerin hepsini bulamaç yapalımTavuklarla...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 16 Aralık 2022, 11:12:11 - Gösterim: 545

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tavuk Kalamar Tarifi



Malzemeler
  • 1 kg. Tavuk Göğsü, uzun parmak şeklinde kesilmiş
  • 1 ÇK. Yoğurt
  • 1 ÇK. Salça
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
  • Un / galeta unu
 
Yapılışı
  • Un dışındaki malzemelerin hepsini bulamaç yapalım
  • Tavuklarla karıştırıp dinlenmeye bırakalım, buzdolabında 2 saat kadar kalırsa iyi olur, vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz
  • Tavukları dolaptan çıkarıp, bir tepsiye döktüğünüz un /galeta ununa, tavukları azar azar alıp bulayın, fazla unları silkeleyin
  • Kızgın yağda kızartın.

Hepsi bu kadar,
Afiyet olsun, ve hepiniz şimdiden iyi haftalar diliyorum...

Figen



Alıntı YapNot: Yağdan aldığınız tavukları bir süzgüye koyarsanız fazla yağlarından arındırmış olursunuz. Bu yöntemi ben her türlü kızartmalarımda uyguluyorum. Önce altına başka kap koyduğum süzgüde 3-4 dk. bekletip sonra servis tabağına alıyorum kızartmalarımı. Kağıt havluya almaktan daha iyi bana göre, zira kağıt havluya yapışıyorlar, sonra onları ayıklamak gerekiyor

Benzer Konular (5)

1205

Yanıtlar: 1
Gösterim: 979

5037

Yanıtlar: 0
Gösterim: 533

6548

Yanıtlar: 1
Gösterim: 213

5486

Yanıtlar: 0
Gösterim: 569

Clicky