ERİK SOSLU ÖRDEK
Dört Kisilik Malzemeler:
2 ördek göğsü
1-2 taze kekik dalı
1 yıldız anason
2 yemek kaşığı tereyağı
200 ml erik sosu (tarifi yazıda)
NASIL YAPARIM?
Ördek göğüslerinin derilerine, çapraz çizikler atın. Kalın tabanlı bir çelik tavayı iyice ısıtın. Derili kısmı tavaya gelecek şekilde ördekleri yerleştirin. Yağını ve suyunu salmaya başlayınca kekik dalını ve yıldız anasonu ekleyin. Derisi çıtırlaşınca diğer yüzünü çevirin. ◊ Kızarırken tereyağını de ekleyin ve eriyince tavanın içindeki karışımı etlerin üzerine gezdire gezdire iyice kızartın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Tavanız fırına girmiyorsa küçük bir fırın kabına aktarıp sıcak fırında 10-12 dakika pişirin. Daha fazla pişirirseniz kuruyabilir, kontrollü olun. Sonra 10-15 dakika dinlendirin ki suyunu çeksin.
Servis için verev ince dilimler kesin. Üzerine bolca erik sosu gezdirin.
|
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..