MÜRDÜMERİKLİ DANA YAHNİ
Dört kişilik
NE LAZIM?
450 gr yağsız dana kuşbaşı
12-15 mürdümeriği
2 yemek kaşığı mürdümeriği reçeli
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kereviz sapı
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
2 yıldız anason
10 yeşil biber (tercihe bağlı)
600 ml et suyu
Tuz, karabiber
NASIL YAPARIM?
- Etleri una bulayıp tavada mühürleyin. Kereviz sapı, soğan, sarımsak ve havuçları ekleyip 1-2 dakika pişirin. Yıldız anason ve biberleri ilave edin. Et suyuna erik reçelini karıştırıp sotelenen et ve sebzelerin üzerine dökün. Tuz ve karabiberle kısık ateşte yarım saat pişirin ve güveç kabına alın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kapalı pişirin. 1 saat sonra kapağını açın, yıldız anasonları çıkarıp ikiye bölünmüş taze mürdümeriklerini ekleyin. 30 dakika daha pişirin.
|
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..