Lokum Bile Kıvamını Kıskanacak: Sade Kavurma Tarifi

Sade Kavurma Tarifi İçin Malzemeler500gramkuşbaşı dana eti1adetsoğan1tatlı kaşığıtuz2yemek kaşığızeytinyağı1çay kaşığıkekik1çay kaşığıkarabiber1su bardağısıcak suSade Kavurma Tarifinin Püf NoktasıEğer etlerin suyu az...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 13 Mayıs 2022, 20:07:06 - Gösterim: 730

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lokum Bile Kıvamını Kıskanacak: Sade Kavurma Tarifi




Sade Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gramkuşbaşı dana eti
  • 1adetsoğan
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 2yemek kaşığızeytinyağı
  • 1çay kaşığıkekik
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1su bardağısıcak su

Sade Kavurma Tarifinin Püf Noktası
Eğer etlerin suyu az geliyorsa ekleyeceğiniz sıcak su seviyesini arttırabilirsiniz. Ayrıca sade kavurma olduğu için fazla baharat kullanmadık. Dilerseniz baharat çeşitlerini ve seviyesini arttırabilirsiniz.

Sade Kavurma Tarifinin Pişirme Önerisi
Ocağın etler kavrulurken yüksek daha sonra kısık ateşte olmasına dikkat edin.

Sade Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.
    sade-et-kavurmasi-adim-1
  • Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin.
    sade-et-kavurmasi-adim-2
  • Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun.
    sade-et-kavurmasi-adim-3
  • Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
    sade-et-kavurmasi-adim-4
  • Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.
    sade-et-kavurmasi-adim-5
  • Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
    sade-et-kavurmasi-adim-6
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

5550

Yanıtlar: 3
Gösterim: 506

3423

Yanıtlar: 0
Gösterim: 673

106

Yanıtlar: 0
Gösterim: 692

Clicky