İçindekiler
6 tane Kastamonu kel simidi
400 gr çift çekim dana döş kıyma
2 adet, 400 gr, soğan
4 bardak et suyu
3 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
2 ufak diş sarımsak
2 avuç ceviz
3 tatlı kaşığı tereyağı
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
400 gr çift çekim dana döş kıymayı geniş bir tavada yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
Kıymalar rengi değişince üzerine küçük küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı ekleyin. Soğanlar saydamlaşana kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Ardından altını kısıp soğanlar iyice benliklerini kaybedene kadar yaklaşık 20 dakika kavurmaya devam edin.
İçine ikişer çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.
Kıyma bir yanda kavrulurken 2 ufak diş sarımsağı ezip oda ısısında 3 tepeleme çorba kaşığı yoğurt ile karıştırın. Üzerine 1 silme çay kaşığı tuz ekleyin. 2 avuç cevizi küp küp doğrayıp tavada yağı çıkana kadar kavurun.
Üzerine 3 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ekleyin.
Köpürte köpürte yağ karamelize olana dek pişirin.
4 bardak et suyunu ısıtın.
6 tane kel simidi de 3-4 cm uzunluğunda doğrayıp tabağa koyun.
Sıcak et suyuyla simitleri en az 4-5 tur ıslatın. Tek seferde simitlerin tamamen ıslanması çok zor. Bu şekilde çok daha kolayca ıslatabileceksiniz.
Arada et suyu soğursa tekrar ısıtabilirsiniz.
Simitler ıslanınca üzerine yoğurdu gezdirin.
Ortasına kavrulmuş kıymayı koyun. Son olarak kırmızı yağını gezdirin.