Füme Somonlu Kanepe Tarifi
Mazemeler
- 100-150 gr tütsülenmiş somon füme
- 100 gr Pınar Labne
- 2 çorba kaşığı toz parmezan peyniri(silme)
- 1 adet iri salatalık
- 1 adet kıvırcık yaprağı
- 2 adet ince dal taze soğan
- 30-35 adet tuzlu kraker
Hazırlanışı Salatalığınızı soyarak iç tohum kısmını tatlı kaşığı yardımıyla ayıklayın. Kibrit çöpü kalınlığında rendeleyin veya doğrayın. Bir kase içinde parmesan peynir ile labneyi iyice karıştırın. İnce doğranmış salatalık( marul yaprağı ve taze soğanı karışıma ekleyin.(Salatalığınızı hafif sıkarak suyundan arındırın, diğer sebzelerinizin kuru olmasına özen gösterin). Harcınız 10-15 dk buzdolabında dinlendirin.
Somon fümeleri krakerler ebatında küçülterek,servis tabağına aldığınız krakerlerin üzerine yerleştirin.Tatlı kaşığı yardımıyla harcımızı somonların üzerine ekleyelim.1 saat içinde servis yapın.
Afiyet olsun.
Alıntı YapNot: Somon füme büyük marketlerin balık reyonlarında bulunuyor,Atıştırmalık severseniz veya balık menülerinizin soğuk servislerinde ikram edebilirsiniz.
|
(36.48 KB , 860x672 - Gösterim: %1$d 121 .)
Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...