Dana yanağı nasıl yapılır? Dana yanağı tarifi

DANA YANAĞI MALZEMELERİ1 adet dana yanağı1 adet kereviz sapı1 adet pırasa1 adet orta boy havuç1 adet orta boy kuru soğan100 gram domates salçası100 ml. kırmızı şarap3 litre et suyuKereviz püresi için:1 adet orta boy kereviz40 gram...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 28 Ağustos 2022, 13:24:54 - Gösterim: 556

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dana yanağı nasıl yapılır? Dana yanağı tarifi




DANA YANAĞI MALZEMELERİ
1 adet dana yanağı

1 adet kereviz sapı

1 adet pırasa

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy kuru soğan

100 gram domates salçası

100 ml. kırmızı şarap

3 litre et suyu

Kereviz püresi için:

1 adet orta boy kereviz

40 gram krema

30 gram tereyağ

20 gram kaşar peyniri

DANA YANAĞI PÜF NOKTALARI
Dana yanağını yüksek ateşte, mümkünse döküm tavada mühürleyin.

DANA YANAĞI TARİFİ
Dana yanağını deniz tuzu, ince çekilmiş tane karabiber ve zeytinyağıyla marine edin. Ardından yüksek ısıda mühürleyin.

Gelişigüzel parçalar halinde doğradığınız havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı ayrı bir tavada soteleyin. Domates salçasını katıp karıştırın.

Salçanın kokusu çıktığında kırmızı şarabı ekleyip çektirin. Sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız pişirme karışımını geniş bir tepsiye alıp dana yanağını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.

Kabuklarını soyduğunuz kerevizi orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Ezip püre haline getirdiğiniz kerevize krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri katıp bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

108

Yanıtlar: 0
Gösterim: 1289

28 Kasım 2020, 19:10:23
sade tarafından
6664

Yanıtlar: 0
Gösterim: 111

1622

Yanıtlar: 1
Gösterim: 1348

Clicky