BEYRAN ÇORBASI TARİFİ

Beyran çorbası malzemeler    1 kg kemikli kuzu gerdan    2 yemek kaşığı tereyağı    1 su bardağı pirinç    8-10 diş sarımsak    Yarım yemek kaşığı biber salçası    Tuz    Kırmızı toz biber    Karabiber    8...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 16 Kasım 2022, 19:22:51 - Gösterim: 571

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BEYRAN ÇORBASI TARİFİ



Beyran çorbası malzemeler

    1 kg kemikli kuzu gerdan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı pirinç
    8-10 diş sarımsak
    Yarım yemek kaşığı biber salçası
    Tuz
    Kırmızı toz biber
    Karabiber
    8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)

BEYRAN ÇORBASI YAPILIŞI

    Et düdüklü tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayın) haşlanıncaya kadar pişirilir.
    Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır.
    Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
    Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir.
    Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır.
    Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
    Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.
    İsteğe bağlı servis ederken kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
 
Ps: Beyran yapımında kullanılan et, koyunun sadece kolları ve boynundan elde edilir.
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Artık her yerde antep sofraları var ama yolunuz düşerse Gaziantep'te deneyin. Çok güzel bir çorba. 
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

6229

Başlatan Luna


Yanıtlar: 4
Gösterim: 419

2554

Yanıtlar: 0
Gösterim: 1223

4527

Yanıtlar: 0
Gösterim: 528

Clicky