Petaluda tatlisi tarifi
2 yumurta Yarım çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un Şerbet için
2 bardak tozşeker 1 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Kızartmak için
2 su bardağı ayçiçeğiyağı Süslemek için
1 çay fincanı ceviz içi Petaluda Nasıl Yapılır Unu bir kaba eleyip ortasını havuz üzere açın. Tuz, su yumurtayı ekleyip yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 1 saat kadar bekletin.
Hamuru iki parçaya ayırıp oklavayla mantı hamuru kalınlığında açın. onsantim eninde seritlere bölün. Her bir şeridi altiyedi santim úzunlugunda parçalara ayırın. Kenarlarından 1 santim bırakıp birbirine paralel olarak 6-7 sefer daha kesin. İkinci şeridin arkasından birinci şeridi yavaşça üst çekin. Onun içinden üçüncü şeridi yavaşça geçirip üst çekin. Şeritleri birbiri içerisinden esnetip geçirerek altıncı şeridi yedinci şeridin tam ortasına yapıştırın.
Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Şerbet kıvamında koyulaştığında bir kenara alıp bekletin. Ceviz içini havanda dövün.
Ayçiçeği yağını derin bir tencereye alıp kızdırın. Hamurları kızgın yağda sarı renkte kızartıp sıcak şerbete atın. 1-2 dakika bekletip süzerek servis tabağına alın. Üzerine ceviz içi serpip servis yapın.
|
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..