İstiridye Tatlısı Tarifi

2 yumurta3 su bardağı un250 gram tereyağı1 su bardağı irmik3 yemek kaşığı tahin1 paket kabartma tozu1 su bardağı çekilmiş cevizŞerbet için:4 su bardağı şeker4,5 su bardağı suÇeyrek limon suyuŞerbetini hazırlamakla...

Başlatan: mavizehir - Güncelleme: 14 Nisan 2022, 10:52:58 - Gösterim: 675

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İstiridye Tatlısı Tarifi


  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Şerbet için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

  • Şerbetini hazırlamakla başlayın.
  • Su ve şekeri bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın.
  • Tencere kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve tamamen soğuması için dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada tereyağı, irmik, ceviz, yumurta, kabartma tozu ve tahini derin bir kapta güzelce karıştırıp yoğurun.
  • Yoğurduğunuz karışıma yavaş yavaş unu ilave edin.
  • Unu özellikle azar azar eklemeye özen gösterin. Un oranı fazla geldiyse eklemeye çalışmayın.
  • Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.
  • Elinize bir parça hamur alın ve yuvarlak yapıp bastırın.
  • Daha sonra bir çay bardağı ile bastırarak istiridyenin dış yüzeyine benzer şekillendirin.
  • Bu işlemi bütün hamur bitene kadar tekrarlayın.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
  • Tatlı piştikten sonra 2 dakika kadar bekledikten sonra hemen soğuk şerbetini ilave edin.
  • Şerbetin tamamen soğuk tatlının da ılık olmasına özen gösterin.
  • Tatlı şerbeti tamamen çekince isteğinize göre süsleyip hemen servis edebilirsiniz.

Benzer Konular (5)

4791

Yanıtlar: 0
Gösterim: 354

3911

Yanıtlar: 0
Gösterim: 481

6548

Yanıtlar: 1
Gösterim: 162

Clicky