Damla Sakızlı Mandalina Soslu Muhallebi

Servis: 6 kişilikHazırlama & pişirme süresi: 40 dakikaMalzemeler:Muhallebisi için:200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;125 gr tereyağı1 bardak un3/4 bardak toz şeker3 - 4 parça damla sakızı1 lt sütMandalina sosu için:1 çay bardağı...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 24 Mart 2023, 14:26:26 - Gösterim: 1,083

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

24 Mart 2023, 14:26:26 Son düzenlenme: 27 Mart 2023, 09:38:29 Kerem
Damla Sakızlı Mandalina Soslu Muhallebi




Servis: 6 kişilik

Hazırlama & pişirme süresi: 40 dakika


Malzemeler:

Muhallebisi için:

200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;

125 gr tereyağı

1 bardak un

3/4 bardak toz şeker

3 - 4 parça damla sakızı

1 lt süt


Mandalina sosu için:

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı mısır nişastası

3 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu


Süslemek için:

Antep fıstığı

YAPILISI:

*Tereyağını orta boy tencereye alarak ocağı kısık ateşe ayarlayın, yağ eriyince unu ekleyip un kokusu çıkana kadar 2 - 3 dakika karıştırarak kavurun. Sütü eklerken bir yandan hızlıca karıştırın (topaklanma olmaması için), damla sakızını ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi mikserin yüksek hızıyla 10 dakika çırpın ve bekletmeden kaselerin 3/4 ü dolacak gibi pay edin.


*Mandalinalı sos için; Toz şeker ve nişastayı küçük bir tencereye alarak karıştırın. Mandalina suyu ve suyu ekleyin, orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve muhallebilerin üzerine pay edin. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın ve 2 saat beklettikten sonra üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyin.


Kısa bir not:

*Damla sakızlı muhallebiyi mandalina sosu eklemeden sade olarak da yapabilirsiniz, sade olarak üzerine tarçın çok yakışıyor.


βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Benzer Konular (5)

6815

Yanıtlar: 0
Gösterim: 124

4611

Yanıtlar: 0
Gösterim: 321

6807

Yanıtlar: 0
Gösterim: 129

Clicky