ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
Çilekli pasta çok sevilen meyveli tatlılardan biri. Bu çilekli pastanın keki yumuşacık oluyor. Peki çilekli pasta nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Malzemeler
3 yumurta
125 g pudra şekeri
125 g elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pastacı kreması için
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta (Tepeleme)
1 çorba kaşığı un (Tepeleme)
2 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı veya
margarin
100 ml krema
1 paket vanilya
100 g beyaz çikolata
Arası ve üzeri için
Bütün çilek ve hazır krokan parçaları
ÇİLEKLİ PASTA NASIL YAPILIR?
Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.
Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak köpüğü söndürmeden karıştırın.
Orta boy bir kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, hamuru kalıbın içine dökün.
Fırının alt rafına ısıya dayanıklı, içi su dolu bir kap koyun.
Kelepçeli kalıbı da orta rafa yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Pastacı kreması için; tereyağı ve krema dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın.
Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
İndirmeye birkaç dakika kala tereyağını, kremayı ve beyaz çikolatayı ekleyin.
İyice karıştırıp pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın.
Arada bir çırpıp pütürleşmesini önleyerek soğutun.
Pişen pandispanyayı enine ikiye kesin, arasına önce pastacı kremasını yayın, hemen üzerine doğranmış çilekleri ve krokan parçalarını serpin.
Üzerine ikinci pandispanya katı yerleştirin. Kremadan yayın.
Yapraklarıyla birlikte bütün çilekleri de yerleştirip soğutun ve dilimleyin.
Özel gün ve kutlamalarda çilekli pastayı, yanına çok yakışan muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz.
|
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..