İrmik Kesmesi Tarifi

İrmik Kesmesi Malzemeleri2 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı yoğurt2 su bardağı beyaz un1 kase irmikşerbet için:3 su bardağı toz şeker3 su bardağı su3-4 damla limon suyuİrmik...

Başlatan: Kerem - Güncelleme: 04 Nisan 2024, 03:06:52 - Gösterim: 446

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İrmik Kesmesi Tarifi


1000031825-01.jpeg

İrmik Kesmesi Malzemeleri

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı beyaz un
1 kase irmik

şerbet için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu


İrmik Kesmesi Nasıl Yapılır?

Önce şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Hafif yoğunlaşmaya başladığında limon sıkıp karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtaları çırpıyoruz. İçine sıvı yağ, yoğurt ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışan yumuşak pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayıp irmiğe buluyoruz. Tepsiyi yağlayıp birbirine bitişik şekilde diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti döküp çekmesini sağlıyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  (77.2 KB , 600x450 - Gösterim: %1$d 14 .)
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

5035

Yanıtlar: 0
Gösterim: 486

3697

Yanıtlar: 0
Gösterim: 789

5218

Yanıtlar: 0
Gösterim: 474

4094

Yanıtlar: 0
Gösterim: 527

560

Yanıtlar: 0
Gösterim: 2161

Clicky