Mayasiz peynirli pişi tarifi
Mayasız peynirli pişi malzemeler 1 çay bardağı süt (150 g) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sıvı yağ 125 gram beyaz peynir (yaklaşık 1,1-5 su bardağı) 2 çay kaşığı tuz (arzuya göre) 1 paket kabartma tozu (10 g) 2 su bardağı un (250-260 g) 1 su bardağı sıvı yağ MAYASIZ PEYNİRLİ PİŞİ YAPILIŞI
Yumurta, süt ve sıvı yapı geniş bir kaseye alın. Ufalamış veya rendelemiş olduğunuz beyaz peyniri üzerine ekleyin. Unun bir kısmını, kabartma tozunu da üzerine ekleyin. Tuzsuz peynir kullanacaksanız bu aşamada tuzunu da ekleyin. Hamuru tahta bir kaşıkla karıştırın. Unun kalanını azar azar yedirerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın ve merdaneyle incelterek açın. İki parmak kalınlığında dikey kesip sonradan ortaya bölün ve el kadar çubuklar elde edin. Yaklaşık 25-30 adet pişi elde etmiş olacaksınız. Tavada veya bir sos tenceresinde iyice ısıttığınız sıvı yağın içerisinde pişileri kızartmaya başlayın. Kontrollü olarak pişirin. Yaklaşık 30-40 saniyede renk alan pişileri ters çevirerek her iki tarafı da altın sarısı oluncaya dek kızartın. Sicak olarak servis edebilirsiniz,afiyet olsun.
|
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..