Bal kabaklı erişte tarifi

Malzemeler    500 gr. erişte    250 gr. bal kabağı    250 gr. dana kıyma    3 yemek kaşığı zeytinyağı    4-5 dal taze soğan    1 diş sarımsak    1 tutam adaçayı    1 çay kaşığı kimyon    1 çay kaşığı toz...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 21 Kasım 2022, 20:58:45 - Gösterim: 376

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bal kabaklı erişte tarifi



Malzemeler

    500 gr. erişte
    250 gr. bal kabağı
    250 gr. dana kıyma
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    4-5 dal taze soğan
    1 diş sarımsak
    1 tutam adaçayı
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı toz zencefil
    1 çay kaşığı tuz

 

Üzerine yoğurt sos için:

    1 su bardağı (250 ml.) yoğurt
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı paprika (kırmızı toz biber)

Yapılışı

Bal kabakları küçük küçük küp şeklinde doğranır. Zeytinyağı, adaçayı, toz zencefil ve kimyon eklenerek 180 derece fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirilir.

Pişirme tenceresine bir yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve kıyma eklenerek 10 dakika kavrulur. Daha sonra içine sarımsak ve julyen doğranmış taze soğanlar eklenir ve bu şekilde de beş dakika pişirilir.

Erişteler kaynayan suda altı dakika haşlanır. Daha sonra üzerine, kavurduğumuz kıyma ve bal kabakları eklenir.

Yoğurt  tereyağ sos ile servis edilir. 
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Benzer Konular (5)

1673

Yanıtlar: 0
Gösterim: 890

4876

Yanıtlar: 0
Gösterim: 545

3966

Yanıtlar: 0
Gösterim: 622

Clicky