Kabaklı Milföy Börek Tarifi
Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
1 paket milföy hamuru 5 adet kabak 1 adet havuç 1 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı soya sosu
Süslemek İçin: 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı ayçekirdeği içi (arzuya göre çörek otu)
Kabaklı Börek Tarifinin Püf Noktası
Yoğurt ve sıvı yağ karışımı böreğinizin iyice kızarmasına yardımcı olacaktır.
Kabaklı Börek Tarifinin Pişirme Önerisi
Fansız programda pişirmek böreklerinizin eşit kızarmasını sağlayacaktır.
Kabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Havuç ve kabakların kabuklarını soyup, rendeleyin. Soğanları küp küp doğrayıp sularını sıkın. Fırını 165 derece fansız programda ayarlayın. Milföy hamurlarınızı buzlarının çözünmesi için oda sıcaklığında bekletin. Tavayı ısıtın, ısınan tavayı bir yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Isınan tavaya soğanları koyun ve kavurun. Kabak ve havuçları ilave edip kavurma işlemine sebzeler yumuşayana kadar devam edin. Tuzu ve soya sosunu ilave edip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarınızı merdane yardımı ile hafif unlayarak kare şeklini bozmadan inceltin. .Harcınızı bir köşeye koyup diğer köşeyi harcınızın üzerini kapatın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Yumurtayı çırpın ve böreklerinizin üzerine sürün. Fırın tepsisinin üzerine eşit aralıklarla börekleri yerleştirin. 10-15 dakika kontrol ederek pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun![/font][/size]
|
Değeri Değere Değen Kavrar...