Bal kabaklı erişte tarifi
Malzemeler
500 gr. erişte 250 gr. bal kabağı 250 gr. dana kıyma 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4-5 dal taze soğan 1 diş sarımsak 1 tutam adaçayı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı tuz
Üzerine yoğurt sos için:
1 su bardağı (250 ml.) yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı paprika (kırmızı toz biber)
Yapılışı
Bal kabakları küçük küçük küp şeklinde doğranır. Zeytinyağı, adaçayı, toz zencefil ve kimyon eklenerek 180 derece fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirilir.
Pişirme tenceresine bir yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve kıyma eklenerek 10 dakika kavrulur. Daha sonra içine sarımsak ve julyen doğranmış taze soğanlar eklenir ve bu şekilde de beş dakika pişirilir.
Erişteler kaynayan suda altı dakika haşlanır. Daha sonra üzerine, kavurduğumuz kıyma ve bal kabakları eklenir.
Yoğurt tereyağ sos ile servis edilir.
|
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..