Tereyağını Küften Nasıl Koruruz?

Tereyağının küflenmesine engel olmak için saklanacak en uygun ortam buzdolabıdır. Buzdolabının en kuru olan noktası tercih edilmeli ve tereyağı güzelce sarılarak o noktaya koyulmalıdır.Saklarken ağzının açık olmamasına özen...

Başlatan: Kerem - Güncelleme: 08 Şubat 2024, 23:18:19 - Gösterim: 215

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tereyağını Küften Nasıl Koruruz?




Tereyağının küflenmesine engel olmak için saklanacak en uygun ortam buzdolabıdır. Buzdolabının en kuru olan noktası tercih edilmeli ve tereyağı güzelce sarılarak o noktaya koyulmalıdır.

Saklarken ağzının açık olmamasına özen gösterilmelidir. Hava alan tereyağı, üzerinden yavaş yavaş sararmaya başlar. Bu aşamada pek sorun yokmuş gibi görünse de sarı tabaka kalınlaştıktan sonra yağ tüketilmemelidir. Çünkü kalın sarı tabaka, yağın bayatladığının göstergesidir. Bu yüzden henüz ilk aldığınızda, vakumlu poşette bulundurmanız en mantıklısıdır. Yiyeceğiniz kadarını bir kâseye alır sonra yine kapatırsınız.

Tereyağını Saklama Yolları Nelerdir?

Tereyağını küften korumanın en kolay yollarından biri de salamura yapmaktır. Bilhassa çok fazla aldıysanız ve buzdolabınızda yeriniz yoksa o zaman salamura en mantıklı yol olacaktır.


Tereyağını salamura yapmak için iri iri parçalara ayırmak gerekir. Her parça, tuzlanıp ağzı hava almayan kaba konulur. Bu yöntem uygulandığında tereyağın ömrü iki kat artar fakat tadının değiştiğini bilmelisiniz. Çünkü tuz, bir süre sonra içine de karışacaktır. Yine de en sağlıklı saklama yollarından birinin salamura olduğunu bilmelisiniz. Hem bakteri barınmasını hem de tereyağının bayatlamasını engeller.

Tereyağı Eritilerek Muhafaza Edilir mi?

Tereyağını muhafaza edebilme yollarından bir diğeri de eritmektir. Eritilen yağın salamuradan daha uzun ömürlü olduğu bilinmektedir. Ayrıca buz dolabında çok yer kaplamaması da bir diğer avantajıdır.

Kısık ateşte yavaş yavaş eritilen yağ, buzdolabı kalıplarına ya da küçük kalıplara konularak buzluğa atılır. Böylece hem yemeklerinizde hem de ihtiyacınız olduğunda küçük parçaları kullanabilirsiniz.

Eritme yöntemi yaklaşık 4 ay gibi bir süre kullanmayı sağlar. Ancak eriterek kullanmanın çok tercih edilmediği bilinmektedir. Çünkü yağ, tat olarak tereyağı özelliğini korusa da sağlıklı olma durumunu kaybedebilir. Bu durumda bayatlama ya da küflenme riski göz önüne alındığında haftalık olarak az az tercih etmek en mantıklı yoldur.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

108

Yanıtlar: 0
Gösterim: 1319

28 Kasım 2020, 19:10:23
sade tarafından
6547

Yanıtlar: 1
Gösterim: 976

7149

Yanıtlar: 0
Gösterim: 69

4953

Yanıtlar: 13
Gösterim: 1985

Clicky