Bal ve reçelin şekerlenmesine son

Bu kolay yöntemlerle bes dakikada şekerlenme sorununu çözebilirsinizRecelin ve balın bazen kendi kendine şekerlendiğini görürüz. Bu durumda bu besinleri tüketemeyiz. Peki, böyle bir durumla karşılaşmamak için neler yapılabilir?Bal ...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 15 Kasım 2022, 00:17:13 - Gösterim: 525

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bal ve reçelin şekerlenmesine son




Bu kolay yöntemlerle bes dakikada şekerlenme sorununu çözebilirsiniz
Recelin ve balın bazen kendi kendine şekerlendiğini görürüz. Bu durumda bu besinleri tüketemeyiz. Peki, böyle bir durumla karşılaşmamak için neler yapılabilir?
Bal  çeşitli meyvelerden yapılmış reçeller, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarındandır. Ancak bazen yeni alınmasına rağmen reçellerin ve balın kendiliğinden şekerlendiğini görürüz.
Eğer aldığınız reçel ve bal kavanozlarını buzdolabında muhafaza ediyorsanız sizi uyarmamız gerekecek. Çünkü buzdolabında bozulmasın diye sakladığınız bu besinler, içinde bulunduğu soğuk buzdolabında donmaya başlar.
Bir süre sonra da şekerlenir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için ağzını sıkıca kapattığınız kavanozları, serin ve ışık görmeyen bir yerde saklarsanız şekerlenme problemi de böylelikle ortadan kalkar.
Kahvaltı sofralarınızın baş tacı olan reçeller ile balı, estetik bir görünüm olsun diye plastik kaplarda saklarsanız bu besinlerin bir süre sonra şekerlendiğini görüp tüketemeyeceksiniz.
Bundan dolacam kavanozlarda saklamanız gerekir. Kavanozun kapağını oldukça sıkı kapatarak reçel ve balı; serin, güneş ışığı görmeyen ve kuru bir yerde saklarsanız şekerlenme gibi bir durumla karşılaşmazsınız.

BAL VE REÇEL KAVANOZUNA DALDIRDIĞINIZ KAŞIĞA DİKKAT

Kahvaltınızı hazırlamak üzeresiniz ve sıra reçelleri sofraya koymaya geldi. Hemen kavanozu elinize alarak ıslak ya da kullanılmış bir kaşığı içine daldırıp reçeli, kahvaltılık kâselere koymamalısınız. Çünkü kullanılmış
bir kaşığı kavanoza daldırırsanız kaşık üzerinde bulunan mikroorganizmalar, reçele ya da bala nüfuz eder. Bu da istenmeyen sonuçlara yani bu besinlerin şekerlenmesine neden olur. Aynı şekilde ıslak ya da nemli bir kaşığı, temiz
olsa bile bu kavanozlara daldırmamanız gerekiyor. Tüm bu hususlara dikkat ederseniz şekerlenme problemi ortadan kalkar. Sizler de eşsiz lezzetteki bu besinleri çöpe gitmeden tüketmeye devam edebilirsiniz.
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Benzer Konular (5)

1673

Yanıtlar: 0
Gösterim: 893

2368

Yanıtlar: 0
Gösterim: 805

4229

Yanıtlar: 0
Gösterim: 374

5871

Yanıtlar: 0
Gösterim: 502

Clicky