Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği

Programın Amacı: Yeraltı derinliklerindeki petrol ve doğal gaz gibi stratejik büyük önemi olan yeraltı akışkanlarının insanlık hizmetine sunulması ile ilgili sondaj, üretim ve rezervuar mühendisliği yanı sıra jeotermal enerji...

Başlatan: Kerem - Güncelleme: 23 Şubat 2021, 13:44:12 - Gösterim: 1,005

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anahtar Kelimeler [SEO] petrol-mühendisliğidoğalgaz-mühendisliği
23 Şubat 2021, 13:44:12 Son düzenlenme: 07 Mayıs 2021, 18:21:03 Maui
Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği


Programın Amacı: Yeraltı derinliklerindeki petrol ve doğal gaz gibi stratejik büyük önemi olan yeraltı akışkanlarının insanlık hizmetine sunulması ile ilgili sondaj, üretim ve rezervuar mühendisliği yanı sıra jeotermal enerji kaynakları da bu eğitim kapsamındadır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Petrol ve doğalgaz mühendisliği programında mühendislik için esas olan temel fen bilimleri ve yer bilimleri,fizik, matematik, kimya ve jeoloji gibi temel dersler; üçüncü ve dördüncü yıllarında ise petrol jeolojisi, petrol üretimi mühendisliği, doğal gaz mühendisliği, sondaj mühendisliği, gibi petrol ve doğal gaz mühendisliği ile ilgili dersler verilmektedir. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak sürdürülmektedir ayrıca, öğrenciler yaz aylarında staj yapmak zorundadırlar.

Gereken Nitelikler: Petrol ve doğalgaz mühendisliği programına girebilmek için üstün bir akademik yeteneğe sahip ve fen derslerinde özellikle kimya konusunda başarılı olmak gereklidir.

Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler : Petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümünü bitiren öğrenciye "Petrol ve Doğalgaz Mühendisi" unvanı verilir. Petrol ve doğalgaz mühendisi, petrol yataklarının bulunması, çıkarılması ve üretimi ile uğraşır; bu işler yapılırken petrol arama ve sondaj çalışmaları jeologlarla birlikte yürütülmektedir. Jeotermal kaynakların bulunması ve üretimi çalışmaları da bu alanda yetişen mühendisler tarafından yapılır. Petrol ve doğal gaz mühendisleri sahada sondaj mühendisi, üretim mühendisi, rezervuar mühendisi, bankalarda yatırım mühendisi olarak görev yaparlar.

Çalışma Alanları:Petrol ve doğalgaz mühendisleri, Enerji Bakanlığı, Petrol İşleri Genel Müdürlüğünde; TPAO ve ona bağlı şirketlerde; özel petrol şirketlerinde, Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü, Devlet Su İşleri ve BOTAŞ"ta görev almaktadırlar.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky