Relaktasyon: Sütünüzü Durdurduktan Sonra Nasıl Geri Gelir?

Relaktasyon: Sütünüzü Durdurduktan Sonra Nasıl Geri Gelir?Çeşitli nedenlerle bazen anneler sütlerini daha hazır olmadan kaybederler. Bazen bebeklerin doğumdan sonra yoğun bakım'da zaman geçirmesi gerekir. Bazen anneler doğumdan sonra...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 22 Ekim 2022, 20:45:31 - Gösterim: 495

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Relaktasyon: Sütünüzü Durdurduktan Sonra Nasıl Geri Gelir?


Relaktasyon: Sütünüzü Durdurduktan Sonra Nasıl Geri Gelir?
Çeşitli nedenlerle bazen anneler sütlerini daha hazır olmadan kaybederler. Bazen bebeklerin doğumdan sonra yoğun bakım'da zaman geçirmesi gerekir. Bazen anneler doğumdan sonra yeme, süt üretme ve iyi bir emzirme ritmine başarılı bir şekilde geçiş yapma yeteneklerini etkileyen zihinsel veya fiziksel sağlık sorunlarıyla mücadele eder. Çoğu zaman, anneler takviye olarak mama kullanırlar ve sonunda, çocuklarının tek beslenme kaynağı haline gelirler. Birçokları için bu tamamen iyi.

Diğerleri için, emzirme deneyimini kaçırabilir veya beslenme nedenleriyle çocukları için bunu seçmek isteyebilirler. Peki, bir anne sütü tükendiğinde veya çok az gittiğinde nereye gider, ancak yine de emzirmek ister mi?

Yeniden emzirme  . Kadın bedeninin "sütün kesilmesinden" geri gelmesi ve tekrar süt üretmesi mümkündür. Aslında, evlat edinilmiş çocukların çoğu anneleri, doğum yapmasalar bile, vücutlarını süt üretmeye teşvik etmek için çeşitli yöntemler kullanabiliyorlar! Bu inanılmaz değil mi?


Yeniden emzirme, bir annenin haftalar hatta aylarca durduktan sonra emzirmeyi yeniden kurma sürecidir. Yeniden emzirme, daha önce biyolojik bir çocuğu emziren ve şimdi evlat edindiği bir çocuğa süt yapmak isteyen bir ebeveyn için de geçerli olabilir.


Yeniden emzirme bazı nedenleri nelerdir?

Doğumdan sonra hastanede emzirme başarıyla sağlanamadı.

Bir hastalık veya tıbbi prosedür nedeniyle ayrılma, istenen sütten kesmeye neden oldu.

Bebeğiniz mamayı tolere etmez.

Doğal afetlerden kaynaklanan acil durumlar veya salgın hastalıklar gibi belirsiz zamanlarda bebeği beslemek için güvenli bir yola sahip olma arzusu.


NASIL RE-LAKTAT OLUR?

Yeniden emzirme süreci sebat, sabır, zarafet ve sıkı çalışma gerektirir. Ve bir sürü pompalama. 

"Bazen yeniden emzirme, bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar anne sütü üretir. Diğer zamanlarda, takviyeye hala ihtiyaç duyulabilir. Süt üretimini teşvik etmek için yeniden laktasyon ve indüklenmiş laktasyon için aşağıdaki stratejileri öneriyoruz:

Gece de dahil olmak üzere 20-30 dakika boyunca günde en az sekiz ila on iki kez elle eksprese edin veya pompalayın

Bebek emecekse - her emzirmeden önce ve sonra göğsünüze koyun.

Emzik/emzik kullanmak yerine emzirmeler arasında bebeği mümkün olduğunca sık emzirmek için göğsünüze koyun - bu, süt tedarikinizi artırmanıza yardımcı olacaktır.

Göğüslerinizi tamamen ve sık sık boşaltmanız önemlidir. Sadece arzı artırmakla kalmayacak, aynı zamanda meme enfeksiyonlarından veya tıkalı kanallardan kaçınmaya da yardımcı olacaktır ."



Yeniden emzirmenin iki yönü vardır: fiziksel ve zihinsel. Fiziksel yön, her gün pompalamayı ve el ifadesini içerir. Amacınız göğsünüzü mümkün olduğunca sık ve fazla boşaltmak, arzınızı artırmak ve vücudunuza daha fazla süt üretmesini söylemektir. Fiziksel yönü yorucu. Sabit. Uzun. Yeniden emzirme aylar sürebilir. Zihinsel yönün devreye girdiği yer burasıdır.

Aylarca elle ifade etmek cesaret kırıcı olabilir. Süt olmaması cesaret kırıcı olabilir. Onu çevreleyen her türlü olumsuz duyguyu yaşayabilirsiniz. Çünkü belli ki: süt yapmıyorsun ve yapmak İSTİYORSUN.



1. hikaye


 26 yaşındayım, 2 yaşında bir oğlum ve 8 haftalık bir oğlum var..

Toplam yeniden emzirme süresi: 3 hafta

Emzirme arasındaki toplam süre: Hastanede 3 kez emzirdim ve sonra formüla geçtim. 5 ve 1/2 hafta sonra tekrar emzirmeye karar verdim.

Plan:

Hastane sınıfı bir pompa kiraladım, günde, bol miktarda yulaf yedim, bol su içtim ve bol bol yemeye özen gösterdim. Sabahları bir kase yulaf ve gün boyunca küçük kaseleri ara öğün olarak yedim.  

Pompaladığımda, zamanım varsa, güçlü pompalama yaptım, 10 dakika pompaladım...10 dakika durdum, sonra 10 dakika pompaladım ve bir saat boyunca böyle devam etti. Bunu her fırsatta yaptım.

Göğüslere masaj yaptım (memenin büyük bir kısmı meme ucuna kadar olacak şekilde küçük daireler çizerek) sonra parmak uçlarımı kullanarak göğüslerimi memenin büyük kısmından meme ucuna kadar nazikçe fırçaladım. . Sonra yerçekimini kullanarak ayağa kalktım ve göğsümü hafifçe ileri geri salladım. Tüm bu sürecin sütümün düşmesine yardımcı olması gerekiyordu ve gerçekten benim için işe yaradı. Okuduklarım 5 dakika pompala, masaj yap, gıdıkla, salla ve sonra 5 için tekrar pompala dedi. Temelde zamanım olan her şeyi yaptım ve teknikleri birleştirdim.

..başlangıçta emzirmekten daha fazlasını pompalıyordum çünkü bebek çok fazla almıyor ve sinirleniyordu. Ancak yine de pompalama seanslarından önce veya sonra onu göğsüne koyardım. Göğüs kalkanı kullandım çünkü onsuz kilitlenemezdi. Tedarikim geldiğinde bir tarafta emzirmeye, diğer tarafta pompalamaya ve ardından taraf değiştirmeye başladım. Sonra bir tane meme gerçekten gelmeye başladı, pompalamadan önce her seferinde emzirdim.... bu, kaynağımın hızlı bir şekilde gelmesine gerçekten yardımcı oldu. Şimdi ne zaman acıksa emziriyorum ve göğüsler hala doluysa pompalıyorum."
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

108

Yanıtlar: 0
Gösterim: 1319

28 Kasım 2020, 19:10:23
sade tarafından
3866

Yanıtlar: 1
Gösterim: 2077

2902

Yanıtlar: 0
Gösterim: 678

Clicky