Komposto tarifleri

1-)VİŞNE KOMPOSTOSU  Malzemeler:-800 gram vişne-2 su bardağı toz şeker-6 su bardağı su-2 adet karanfil-1 afet çubuk tarçınHazırlanışı:-Vişnelerin sap kısımlarını ayıklayarak suyunu süzün.-Derin bir tencere içine su ve toz...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 18 Eylül 2023, 20:40:20 - Gösterim: 972

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Komposto tarifleri



1-)VİŞNE KOMPOSTOSU 

Malzemeler:

-800 gram vişne

-2 su bardağı toz şeker

-6 su bardağı su

-2 adet karanfil

-1 afet çubuk tarçın

Hazırlanışı:

-Vişnelerin sap kısımlarını ayıklayarak suyunu süzün.

-Derin bir tencere içine su ve toz şekeri ilave edin.

-Şeker eriyene kadar karıştırın ardından karanfil ve çubuk tarçın ekleyin.

-Kaynamaya başlayan karışımınıza vişne tanelerini katarak kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

-Çubuk tarçın ve karanfili içinden çıkartın.

-Kompostonuzu bir müddet dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!




Armut Kompostası

Malzemeler:

-1 kilo armut

-2,5 su bardağı toz şeker

-6 su bardağı su

-2-3 diş karanfil

-1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

-Ceviz

Hazırlanışı:

-Armutları iyice yıkayın ve sonrasında kabuklarını soyun.

-Ortadan ikiye keserek çekirdekli kısımlarını temizleyin. Temizlediğiniz armutları ince dilimler haline getirin.

-Geniş bir tencere içerisine toz şeker, karanfil ve su ilave edin. Armutlar yumuşayıncaya kadar kaynatın.

-Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

-Hoşafınızı bir süre buzdolabında beklettikten sonra dilerseniz kuru üzüm ve ceviz serpiştererek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!




KURU MEYVE KOMPOSTOSU 

Malzemeler:

-1 paket kuru meyve

-1 avuç kuru incir

-1 avuç kuru dut

-1 avuç kuru siyah üzüm

-1 tane çubuk tarçın

-3 tane karanfil

-2 yemek kaşığı şeker

-Kuru elma ve kuru erik

Hazırlanışı:

-Kuru meyveleri yıkayıp tencereye alın.

-Suyunu koyarak orta ateşte pişirmeye bırakın.

-Su kaynayınca toz şekeri ve karanfilleri koyun.

-İncirler yumuşayınca ateşten alın. Afiyet olsun!





ERİK KOMPOSTOSU
Malzemeler:

-1 kg mürdüm eriği,

-1,5 su bardağı toz şeker

-1litre su

Hazırlanışı:

-Erikleri yıkayarak çekirdeklerini çıkartın.

-Dilediğiniz büyüklükte doğrayın.

-Tencereye toz şeker ekleyin ardından su ilave ederek 5-10 dakika civarında kaynamaya bırakın.

-Kaynamaya başladıktan erikleri atıp ocaktan alın.

-Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kadar bekleyin.

-Daha sonra tencerenin kapağını kapağını açın ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin.

-Kompostonuzu buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!




KURU  KAYISI KOMPOSTOSU--
Malzemeler:

-500 gram kuru kayısı

-1,5 su bardağı toz şeker

-6 su bardağı su

-2 adet karanfil

-1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı:

-İlk olarak kayısıları yıkayın.

-İki eşit parçaya bölün veya bütün olarak bırakın.

-Derin bir tencere içine ilave edin su ve toz şekeri, şeker taneleri eriyene kadar güzelce karıştırın.

-Karanfil ve çubuk tarçını da  ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakın.

-Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra kayısıları ilave edin ve 10-15 dakika pişirin.

-Çubuk tarçın ve karanfilleri alın.

-Kompostonuzu bir süre buzdolabında beklettikten sonra kuru kayısı parçaları eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Benzer Konular (5)

3814

Yanıtlar: 0
Gösterim: 733

6559

Yanıtlar: 0
Gösterim: 415

3813

Yanıtlar: 0
Gösterim: 687

Clicky