Evde Limonata Yapımı
Kaç kişilik : 4 Hazırlama Süresi : 20 dk
Malzemeler
- 10 adet limon - 2 su bardağı toz şeker - 5 su bardağı içme suyu - 1/2 demet nane - 2 su bardağı buz
Püf Noktası Toz şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve limonlarla birlikte oldukça uzun süre yoğurmanız limonatanın aroması ve ferahlığını arttıracaktır.
Nasıl Yapılır? - Bol suda yıkadığınız 10 adet limonun, kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin. - Kabuğu rendelenmiş dört adet limonu ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. Kalan limonları küçük parçalar halinde dilimleyin. - 2 su bardağı toz şeker ve taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın. Rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız 1 demet nane yapraklarının yarısını da ekledikten sonra şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar yoğurun. - Özünün çıkması için bu karışımı tel bir süzgeç yardımıyla bir kaseye süzün. - 5 su bardağı içme suyunu ve kalan nane yapraklarını ekledikten sonra limonatayı buzdolabında soğutun. - 2 su bardağı buz ilavesiyle karıştırdıktan sonra keyfini çıkararak için.
Afiyet olsun.
|
(54.23 KB , 821x464 - Gösterim: %1$d 188 .)
Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...