Elma kabukları ile çay tarifi

Elmanın kabuğu ile tüketilmesi çok daha yararlıdır. Ancak elma ile yapılan bazı tarfilerde kabukları soyulur.Elmada kalsiyum demir, fluor potasyum, magnezyum, silisyum, sodyum, manganez, çinko, bakır, fosfor, kükürt, bor, ve tanen ile...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 28 Ocak 2023, 11:25:13 - Gösterim: 563

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Elma kabukları ile çay tarifi


Elmanın kabuğu ile tüketilmesi çok daha yararlıdır. Ancak elma ile yapılan bazı tarfilerde kabukları soyulur.
Elmada kalsiyum demir, fluor potasyum, magnezyum, silisyum, sodyum, manganez, çinko, bakır, fosfor, kükürt, bor, ve tanen ile A, B1, B2, B3, B5,B6, B9, C, G, E, K ve PP vitaminleribulunmaktadır. Vitaminler kabuğunda daha çoktur.
Bir adet elmanın kabuğu iki bardak su ile kaynatılır. Kabuklar 15 dakika kaynatıldıktan sonra içine bir dilim limon, bir çubuk tarçın ve birkaç adet karanfil eklenir.

Ayrıca eklemekte fayda gordüm  Elma kabugundan sırkede yapabılırsınız. Elma kabuğu ile sirke tarifi: 
Elma kabuklarınızı yıkayıp kurulayın. Daha sonra bir kavanoza doldurun. Elma kabuklarının üzerine, içine 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılmış olan içme suyunu ekleyin. Kavanozun ağzını tülbent ile kapatın. Güneş görmeyen bir yerde saklayın.


Alıntı yapılan: Mişa - 29 Ocak 2023, 16:58:34Elma güzel olur ya bence ..
Elma guzeldir,de bende cok yemem aslinda genelde meyva cok yemem yemeye calisiyorum .. Vitamin icin ama cayini deneyecegim :)

Benzer Konular (5)

6357

Yanıtlar: 0
Gösterim: 756

3817

Yanıtlar: 0
Gösterim: 702

4791

Yanıtlar: 0
Gösterim: 395

Clicky