GNOCCHİ tarifi
GNOCCHİ tarifi (6 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 1 kg patates
◊ 200 gr un
◊ 1 orta boy yumurta
◊ Tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Nişasta oranı yüksek bir patates cinsi seçin. Patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra 180 derece önceden ısınmış fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken kabuğunu soymanız daha kolay olacaktır.
◊ Patateslerin kabuğunu soyup çatalla ezdikten sonra unu ekleyip iyice karıştırın.
◊ Yumurtayı çırpın; karışıma bir miktar tuzla birlikte ilave edin. Bu aşamada hamur kıvamı yumuşak olmalıdır.
◊ Hamurdan bir miktar alıp 2 santim kalınlığında bir rulo haline getirin. Kurumaması için kalan hamurun üzerini örtün.
◊ Hazırladığınız ruloları 2 santim genişliğinde kesin. Üzerlerine çatalla hafifçe bastırarak çatalın şeklinin çıkmasını sağlayın.
◊ Gnocchi'leri hafif un serpilmiş bir tepsiye dizin. Bir miktar tuz eklenmiş suyu kaynatın, gnocchi'leri içine atın. Pişenler suyun üst yüzeyine çıkacaktır.
◊ Sudan alıp domates sosuyla harmanlayın. Dilerseniz üzerine peynir rendeleyebilir veya ince ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
|
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..