Buzul Erimesi, Karbondioksit Emilimi ve İklim Değişikliği

Bilim insanları uyariyor Antarktika buzullarının erimesi nedeniyle okyanuslar daha az karbondioksit emiyorAntarktika buzullarının erimesiyle derin okyanus akıntılarında durgunlaşma meydana geldiği ortaya konulan araştırmada, bu durumun...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 30 Mart 2023, 13:58:52 - Gösterim: 477

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Buzul Erimesi, Karbondioksit Emilimi ve İklim Değişikliği

Bilim insanları uyariyor Antarktika buzullarının erimesi nedeniyle okyanuslar daha az karbondioksit emiyor
Antarktika buzullarının erimesiyle derin okyanus akıntılarında durgunlaşma meydana geldiği ortaya konulan araştırmada, bu durumun iklimi olumsuz etkilediği kaydedildi.
Avustralyalı araştırmacılar, küresel sıcaklık artışının mevcut oranlarda devam etmesi halinde, okyanusları yönlendiren derin su akıntılarının 2050'ye kadar yüzde 40 azalacağını tahmin ediyor.
Karbondioksit, atmosferdeki en önemli sera gazıdır  önemli ölçüde insan faaliyetleri tarafından üretilmektedir. Dünya genelinde fosil yakıtların yanması, deforestasyon ve tarım gibi aktivitelerden kaynaklanan karbondioksit salınım miktarı, son yüzyılda ciddi ölçüde artmıştır. Bu artışın sonuçları, küresel sıcaklık artışı, deniz seviyesinde yükselme, buzulların erimesi, okyanus asitlenmesi, kuraklık ve orman yangınları gibi iklim değişikliğinden kaynaklanan pek çok sorunla kendini göstermektedir.
Sonuç olarak, buzulların erimesi, karbondioksit emilimini azaltır ve küresel iklim değişikliğinin etkilerini artırır. Bu durum, insan faaliyetlerinin neden olduğu sera gazı emisyonlarının kontrolüne ilişkin daha sıkı önlemler alınması gerektiğini göstermektedir.










Benzer Konular (5)

Clicky