Tahin - Pekmez mi Yoksa Bal mı

Hürriyet yazarı diyetisyen Berrin Yiğit de bu iki lezzetin sağlık açısından faydalarını paylaştı.TAHİN-PEKMEZPekmez iyi bir kalsiyum ve demir kaynağı. Potasyum ve B vitaminleri açısından da zengin. Tahin-pekmez ikilisi doğal...

Başlatan: Kerem - Güncelleme: 06 Ekim 2022, 08:40:14 - Gösterim: 320

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tahin - Pekmez mi Yoksa Bal mı




Hürriyet yazarı diyetisyen Berrin Yiğit de bu iki lezzetin sağlık açısından faydalarını paylaştı.


TAHİN-PEKMEZ

Pekmez iyi bir kalsiyum ve demir kaynağı. Potasyum ve B vitaminleri açısından da zengin.

Tahin-pekmez ikilisi doğal enerji kaynağı olarak tercih edilebilir fakat iyi üretim birinci kalite ürünleri seçmek şart. Mevsim geçişlerinde halsiz ve bitkin hissediyorsanız günlük 1 yemek kaşığı tüketmek iyi gelir.

Kahvaltıda veya ara öğünde kıtır ekmek üzerine sürerek tüketilebilir. Pişirmeden yaptığınız kurabiyelere de ekleyebilirsiniz.

Dut ve üzüm pekmezi antioksidan açısından çok kıymetli. Keçiboynuzu pekmezi boğaz ağrısına, öksürüğe şifa.

BAL


Doğal ve iyi bir enerji kaynağı. Bağışıklık sistemi için çok kıymetli. mSoğuk algınlığı dönemlerinde bitki çaylarının içinde kullanabilirsiniz. Günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilebilir.

Tatlandırmak istediğiniz lezzetlere ekleyebilirsiniz. Ancak fazla ısıya maruz bırakmamaya gayret edin. Kalorisi yüksektir, dolayısıyla sağlıklı olsa da ölçülü tüketmek gerekir.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky