Kefirin Sağlığa Yararları

Kefir, karbon ve alkol içeren bir içecektir. Özellikle Kafkasya'da ortaya çıkan kefir mayalandırma ile üretilir. Kefir mayası ve süt ile yapılır. Süt, yoğurttan farklı bir şekilde mayalanır. Kafkasyalılar, kefirin faydalarını çok...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 17 Kasım 2022, 18:26:38 - Gösterim: 352

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kefirin Sağlığa Yararları


Kefir, karbon ve alkol içeren bir içecektir. Özellikle Kafkasya'da ortaya çıkan kefir mayalandırma ile üretilir. Kefir mayası ve süt ile yapılır. Süt, yoğurttan farklı bir şekilde mayalanır. Kafkasyalılar, kefirin faydalarını çok iyi bilirler. Çocuklara su yerine ağırlıklı olarak kefir içirirler. Bu nedenle uzun bir hayat sürerler. Verem, kanser ve sindirim hastalıkları bu bölgede ender görülen rahatsızlıklardır.

Sindirim sistemi rahatsızlıkları, mide iltihapları, kansızlık, egzama, damar tıkanıklığı, yüksek tansiyon, safrakesesi rahatsızlıkları, sarılık, ishal ve kabızlık gibi pek çok hastalığı tedavi edici özelliği vardır. Sinirsel rahatsızlıklarda, günde 1 litre, tümörlerde günde 1 litre, bronş ve akciğer rahatsızlıklarında, astımda, kansızlıkta günde 1-1.5 litre arası tüketilmelidir.

Kefir yapılışı,

1 litre süte ceviz büyüklüğünde kefir mantarı koyulmalıdır. Süt, kaynatılmış ve 20 derecede ılık halde olmalıdır. Kavanoz veya tencerenin ağzı sıkıca kapatılır. 12 ila 48 saat arası beklenir. Kullanılmadan önce şişe kuvvetli ve iyice çalkalanır, bir süzgeçten geçirilir. Süzgeçte kalan mantar, tahta kaşıkla tekrar kavanoza alınır ve süt dökülüp beklenir.

Kefir 48 saatten fazla beklerse, sulanır ve kullanılmaz. Kefir midede sindirilmez, direk olarak bağırsaklardan kana karışır. Her gün rahatlıkla içilebilir, akşamları yemekler ile içmek en sağlıklı olandır. Ciddi hastalıklarda günde 1 litre tüketmek faydalıdır. Kefir sadece ilaç değil, iyi bir besin maddesidir. Salata ve soslarda kullanılabildiği gibi, ayran olarak da içilebilir. 12 saat beklemiş olan kefir, kabızlığa karşı, 36 saat beklemiş kefir de ishale karşı kullanılır.

İçinde kefir olan kavanozları buzdolabına koymayın. Kefiri ışıklı ortamlarda saklamayın. Süzüldükten sonra, içilecek olan mantarsız kefiri buzdolabında soğutup, içebilirsiniz. Dikkat edilecek olan nokta, kefir mantarı 20 derecenin üstünde daha çabuk, 20 derecenin altında daha yavaş mayalanır.

alıntı

Benzer Konular (5)

Clicky