Kirazsapı çayı...

Kirazsapı çayı...Kiraz Sapı ÇayıYüksek oranda A, B1 ve C vitamini içeren kirazın sadece kendisi değil sapı, ağacının kabuğu ve yaprakları da sağlığa faydalıdır. Kiraz yedikten sonra saplarını atmayın. Kiraz sapını gölgede...

Başlatan: aLi - Güncelleme: 29 Ekim 2021, 19:02:30 - Gösterim: 528

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kirazsapı çayı...


Kirazsapı çayı...

Kiraz Sapı Çayı

Yüksek oranda A, B1 ve C vitamini içeren kirazın sadece kendisi değil sapı, ağacının kabuğu ve yaprakları da sağlığa faydalıdır. Kiraz yedikten sonra saplarını atmayın. Kiraz sapını gölgede kurutarak daha sonra çay yapabilirsiniz.

1 büyük bardak kiraz sapı çayı için 1 yemek kaşığı kurutulmuş sap kullanabilirsiniz. Kaynamış suyu kiraz saplarının bulunduğu bardağa döktükten sonra 5 dakika demlemeniz yeterli.

Sakinleştirici etkisi vardır
Susuzluğu giderir
Böbreklere faydalıdır
İdrar söktürücüdür
Kanı temizler
Böbrek taşı oluşumunu geciktirir
Kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır
Fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olur
Karaciğere faydalıdır
Kilo vermeye yardımcıdır
İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir




Kiraz Sapı Çayı Nasıl Kullanılır?

Kiraz sapı çayı ülkemizde genel olarak kilo vermek için tüketiliyor. Aslında yakılması zor yağların metabolize edilerek vücuttan atılmasını sağladığı yönünde bazı bilgiler mevcut ancak yeterince bilimsel araştırma olmadığı için "kiraz sapı çayı zayıflatır" demek pek doğru olmaz. Ancak kiraz sapının idrar söktürücü etkisi fazla suyun atılmasını sağladığı için tartıda avantaj sağlayabilir. Kiraz sapının bir diğer özelliği ise yüksek tansiyonu düşürerek kalbin ve damarların aşırı zorlanmasını önlemesidir. İdrar söktürücü etkisiyle böbrek taşı oluşumunu önlüyor, detoks etkisi yaratarak toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı oluyor.

Kiraz saplarını bol suyla yıkadıktan sonra gölge bir ortamda bir kaç gün bekleterek kurutun. Sapların daha sonra küflenmemesi için iyice kuruması önemli. Saplar kuruduktan sonra her büyük çay bardağı için 1 yemek kaşığı (15-20 adet) ölçüsünü kullanabilirsiniz. Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin. 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz. Eğer kiraz sapını aktardan, hazır olarak alacaksanız çok kararmış (koyu kahverengi olmuş) dönmüş ve incelmiş sapları almayın. Kurutulmuş veya hazır kiraz saplarını nem almayan, kuru ve direk güneş ışığı almayan bir ortamda muhafaza edin.

Kiraz sapı çayının bu sağlığa faydalarından yararlanmak için sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce 1'er bardak içebilirsiniz. Fazla tüketimi vücudun susuz kalmasına neden olabileceği için aşırıya kaçmayın. Ayrıca ishalken ve düşük tansiyon şikayetiniz varsa kiraz sapı çayı önerilmemektedir.

Benzer Konular (5)

5162

Yanıtlar: 5
Gösterim: 478

2216

Yanıtlar: 0
Gösterim: 523

5018

Yanıtlar: 0
Gösterim: 453

7081

Yanıtlar: 0
Gösterim: 592

Clicky