Uzun Süre Kulaklık Kullanımı Zararlı mı

Uzun süre kulaklık kullanımı işitme kaybı ve mantar oluşturuyorDiyarbakır'da Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, son zamanlarda bluetooth kulaklık ile uyurken bile müzik dinleyen özellikle gençlerde işitme kaybı ve...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 12 Ocak 2023, 19:30:10 - Gösterim: 292

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anahtar Kelimeler [SEO] kulaklıkkulaklık-kullanmanın-zararları
Uzun Süre Kulaklık Kullanımı Zararlı mı


Uzun süre kulaklık kullanımı işitme kaybı ve mantar oluşturuyor



Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, son zamanlarda bluetooth kulaklık ile uyurken bile müzik dinleyen özellikle gençlerde işitme kaybı ve mantar oluşumu olduğunu söyleyerek maruz kalınan tehlikeye dikkat çekerek uyarıda bulundu.

Dicle Üniversitesi Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, uzun süre ve yüksek sesle kullanılan kulaklıklarla ilgili uyardı. Özellikle bluetooth kulaklık ile uyuyan gençlerde işitme kaybı ve mantar oluşumuna dikkat çekerek şikayetlerin arttığını belirtti.

Kulakta oluşan problemlerin çınlama, akıntı ve anlık duyu kaybının belirtilere işaret olduğunu ifade eden Başhekim Akdağ, özellikle bluetooth kulaklık kullananlar ve normal kulaklık kullananlarda iç kulak problemleriyle karşılaşmakta olduklarını aktardı. Uzun süre müzik veya konuşmalarda kulaklık kullanıldığında dış tarafta darlık, egzama varsa dış kulak iltihapları uzun süre kapalı kalmaktan ise havasızlıktan mantar hastalıkları oluşumu ile karşılaşabileceğini kaydeden Prof. Akdağ, "Kulaklık kullanıldığında zaman zaman kulaklığın çıkarılması ve havalandırılması gerekiliyor" dedi.

"Bazen kulaklık içerisindeki maddeye karşıda reaksiyonlar oluşabiliyor, bu da dış kulakta tekrarlanabilir iltihaba sebep olabilir" diyen Akdağ, "Tıbbi olarak kulak işitme cihazları da akşamları belirli saatlerde çıkartılıp havalandırılması gerekiyor. Kulaklıkla birlikte manyetik bir alan oluşuyor, bu elektro manyetik sinyallerinin iç kulağa da etkisi oluşarak uzun süreli kullanımda işitme kaybı ve çınlama gibi yan etkileri oluşuyor. Kulağın beyne yakın olması nedeniyle bazen gerginlik ve sinirlik yaşatırken bazı yayınlarda beyin tümörü ile de ilişkilendiriliyor. Dış kulak yolu iltihabı gerçekmiş ise kulakta ağrı, tıkanıklık hissi, akıntı ve kaşıntı oluyor" ifadelerine yer verdi.


Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Ben cok kullanirim  ve bunu yavastan hissetmeye basladim, su an icin kulagimda bir sorun olmasada bir sey var anlatilmaz yasanir bir tuhaf his  hafif bir baski sanki arada bir geliyor . umarim birsey yoktur.. Kullanmayi azaltacagim sanirim ama oncesi bir kontrole giderim..
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Geçmiş olsun diyeyim öncelikle. Azaltmakta fayda var tabiki ama bir kontrolü ihmal etme. İşimden dolayı ben bu konuda biraz şanslıyım, birkaç yılda bir sağlık kontrollerinden geçiyoruz. Odyometri testi falan derken bir şekilde sorunları tespit edip, muayene oluyorum. 
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

5333

Yanıtlar: 0
Gösterim: 257

5379

Yanıtlar: 0
Gösterim: 252

4023

Yanıtlar: 1
Gösterim: 318

5426

Yanıtlar: 0
Gösterim: 476

5319

Yanıtlar: 0
Gösterim: 257

Clicky