Olağandışı saç dökülmesinin 5 sebebi

Saçlar her gün dökülür. Tıbbi varsayımlara bakılırsa, günde 50 ila 300 tel saç kaybı yaşanır. Bu, azamî büyüme düzeyine ulaşan saçlarda olur. Endişelenmeyin; yenileri çabucak onların yerine büyümeye başlar.Saç dökülmesi...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 14 Kasım 2021, 23:20:00 - Gösterim: 546

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Olağandışı saç dökülmesinin 5 sebebi


Saçlar her gün dökülür. Tıbbi varsayımlara bakılırsa, günde 50 ila 300 tel saç kaybı yaşanır. Bu, azamî büyüme düzeyine ulaşan saçlarda olur. Endişelenmeyin; yenileri çabucak onların yerine büyümeye başlar.

Saç dökülmesi hakkında telaşlanmadan evvel, birkaç gün ortasında ne kadar saç kaybettiğinizi gözlemleyin. Endişelenmek için hiç bir niye olmadığı da ortaya çıkabilir.

tıpkı vakitte, kayıpların olağandan çok olduğunu fark ederseniz, panik yapmayın, yalnızca sebebini bulun ve durumu düzeltin.

Saç dökülmeleri biroldukca farklı niçinden dolayı ortaya çıkabilir ve uzun müddet boyunca devam edebilir. İşte olağandışı saç dökülmesinin en yaygın 5 sebebi ve durumu düzeltmek için ipuçları:


HORMONAL DÜZEYLER

Bayan cinsiyet hormonu östrojen, hem erkeklerde birebir vakitte bayanlarda saç kalınlığından sorumludur. Bu niçinle, hamilelik sırasında biroldukça bayan saçlarının yalnızca kuvvetli ve kalın hale geldiğini söyler.

Gerilim yaşandığında, beden daha fazla erkeklik hormonu üretmeye başlar. Doğal olarak bu durum saçın yoğunluğuna ve gücüne müdahale eder. Gerilim uzun sürerse, hormonal dengesizlik ciddileşir ve akabinde kilo verememe yahut alamama, metabolik bozukluklar ve öteki sıhhat problemleri saç meselelerine eklenir.

kimi vakit şiddetli ve ani saç dökülmesinin sebebi tiroid işlev bozukluğudur. Bu durumu belirlemek için bir hormon testi yaptırmanız gerekir. Bu, evvelki saç hacmini geri döndürmek için hakikat stratejiyi geliştirmenin en kolay yolu olacaktır.


OTOİMMÜN HASTALIKLAR

Olağandışı saç dökülmelerinin bir öteki sebebi de alopesi areatadır. Bu, saçların çoğunlukla toplu biçimde döküldüğü otoimmün bir durumdur. Ağır olaylarda, beden kıllarının büsbütün kaybı mümkündür. Alopesi areata birdenbire kaybolabilir ve daha sonra yine gelişebilir.

Uzun müddettir devam eden bir çalışma, jojoba ve üzüm çekirdeği yağlarında seyreltilmiş kekik, biberiye, lavanta ve sedir ağacı esansiyel yağlarıyla tedavisini inceledi. Denetim kümesindeki yüzde 15'e kıyasla, iştirakçilerin yüzde 44'ünde güzelleşme görüldü.

Öteki bir çalışmada, sarımsak bazlı bir topikal jel klasik yollarla birlikte kullanıldı. Sarımsak jeli 3 aydan uzun müddet kullanıldığında, saçların bir daha çıkmasında düzgünleşme ve saçsız bölgelerde azalma gözlemlendi. Sarımsak üzere, soğan suyu da (topikal olarak uygulandığında) kıymetli bir aktiflik göstermiştir. 6 hafta daha sonra, adamların yaklaşık yüzde 94'ü ve bayanların yüzde 71'inde gözle görülür saç büyümesi olduğu gözlemlendi.


YANLIŞ BAKIM

Saç, çok kuvvetli bir yapıdadır. Bir saç üç kilograma kadar tartıya dayanabilir ve ortalama bir bayan örgüsü 20 tona kadar yük altında bile kırılmaz. birebir vakitte, saçınızı daima olarak kimyasallarla boyarsanız yahut yanlış bakım yaparsanız (oldukça sık ağartma ve saç kurutma makinesi ile yakma gibi), kırılgan hale gelirler.

Sonuç olarak, teller düzgünlüğünü kaybeder, hacmini ve biçimini düzgün tutamaz. Ayrıyeten kökler kırılmaya başlar ve büyük ölçülerde saç dökülmesi meydana gelir.

Durumunuzun bu olup olmadığını denetim etmek epeyce sıradan: Dökülen saçın bir ucunda şeffaf bir 'damlacık' olup olmadığını görmek için dikkatlice bakın (bu onun köküdür). Kök yoksa, bu biçimde saç sahiden kırılmıştır. Baş derisine dokunursanız parmaklarınızla yavaşça tüyler hissedebilirsiniz.

Bu güzel olmayan bir durumdur, fakat saçınızı kendi haline bırakır, boyamayı bırakırsanız ve gerçek bakım yaparsanız, büyümeye başlayacak ve hacim geri dönecektir. Bu şüphesiz birkaç ay sürer.


BESİN EKSİKLİKLERİ

Bedenin tüm organ ve dokularında olduğu üzere saç sıhhati da büyük ölçüde diyetteki besin ölçüsüne bağlıdır. Kâfi ölçüde besin alımı var ise saç yoğunluğu ve parlaklığı âlâ düzeyde olacaktır. Saçlar besin eksikliklerini incelme, donukluk ve kırılganlık ile gösterir.

Diyetinizi dikkatlice gözden geçirin: İstikrarlı mi? Makul oranlarda yağlar, proteinler ve karbonhidratlar içeriyor mu? Sık sık meyve ve zerzevat yiyor musunuz, gereğince tam tahıllar, sağlıklı yağlar (kaliteli bitkisel yağlar, yağlı balıklar, kuru yemişler) var mı?

Demir

Demir eksikliğinin saç dökülmesine niye olduğu bilinmektedir. Demir düzeylerinin olağanlaştırılması çoklukla (ancak her vakit değil) saçların bir daha büyümesini sağlar.

Çinko

Bu hususta hala epey az bilgi bulunmasına karşın çinko eksikliğinin de saç dökülmesinin sebebi olabileceği var iseyılmaktadır. Saçlarını kaybeden birden fazla şahısta çinko düzeyi düşüktür ve destek saç büyümesinin güzelleşmesine yardımcı olabilir.

Niasin (B3 vitamini)

B3 vitamini eksikliği pellagraya niye olabilir. Semptomlar cilt hassasiyetini içerir. Ek olarak, saç dökülmesi de mümkündür. B3 vitamini eksikliği durumunda eksiklik giderildiğinde 6 ay ortasında saçın yenilenmesi gerçekleşir.

Esansiyel yağ asitleri

Esansiyel yağ asitleri saç ve cilt sıhhati için kıymetlidir. Eksiklikleri ile bir arada, ekseriyetle yavaşça olmak üzere saç dökülmesi ve saç renklerinde değişiklik görülür. Saç dökülmesini esansiyel yağ asitleri ile tedavi etme konusunda bugüne kadar epeyce az çalışma vardır. Lakin, eksiklikleri fazlaca yaygındır ve giderildiğinde saçlar güçlenebilir.

D vitamini

Araştırmalar, D vitamininin saç büyümesini güzelleştirebileceğini gösteriyor. Düşük D vitamini düzeyleri ile çeşitli saç dökülmesi tipleri içinde bir bağlantı vardır. Erkeklerde erken saç dökülmesinin şiddeti, D vitamini eksikliği ne kadar yüksekse, o kadar fazladır. D vitamini eksikliğinin giderilmesi, saç büyümesinin geri kazanılmasına yardımcı olacaktır.

Biyotin

Biyotin biroldukça cilt, saç ve tırnak sıhhati eserinde bulunur. Biyotin eksikliği saç dökülmesine niye olabilir, fakat çok az olduğu düşünülmektedir. tıpkı vakitte, alopesi olan bayanlarda yakın vakitte yapılan bir araştırma, iştirakçilerin yüzde 38'inin biyotin eksikliği yaşadığını gösteriyor. Çok fazla çiğ yumurta akı yemek, hamilelik, çeşitli sindirim meseleleri, alkolizm ve birtakım ilaçlar biyotin eksikliğine yol açabilir.


ZAYIF BAĞIŞIKLIK VE HASTALIKLAR

Saç dökülmesi çoklukla ilkbaharda, uzun bir kıştan daha sonra beden zayıfladığında ve pak hava ve güneş eksikliğinde meydana gelir. Ve yaz sonunda, tam bilakis, epey fazla güneş ışınları olduğunda da ağır bir biçimde ortaya çıkabilir.

Saç, olağan bir gripten yahut iç organların çalışmasındaki küçük bozulmalardan dökülebilir. Lakin güzelleşmeden ve ilaç tedavisinin bitiminden birkaç ay daha sonra saç dökülmesi durur ve eski hacmi yavaş yavaş geri döner. Kaliteli bakım eserleri kullanın ve saçınızın daha kuvvetli toparlaması için saç tarzınızı kısaltın.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky