Hipogilesemi Tedavi Yolları

Hipoglisemi semptomları olan bireylerin ilk aşamada acil tedavi için 15 ila 20 gram kadar hızlı etki gösterebilecek türden karbonhidrat içeren gıdaları tüketmesi gereklidir. Bu gıda türleri, kolayca vücut tarafından şekere...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 07 Eylül 2021, 21:12:42 - Gösterim: 524

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anahtar Kelimeler [SEO] yollarıHipogilesemiTedavi
Hipogilesemi Tedavi Yolları


Hipoglisemi semptomları olan bireylerin ilk aşamada acil tedavi için 15 ila 20 gram kadar hızlı etki gösterebilecek türden karbonhidrat içeren gıdaları tüketmesi gereklidir. Bu gıda türleri, kolayca vücut tarafından şekere dönüştürülebilen, protein veya yağ içermeyen şekerli gıdalardır. Glikoz tabletleri veya glikoz jeli, meyve suyu, normal alkolsüz içecekler, bal ve şekerli tatlılar bireye yardımcı olabilir.


Bu tedavi aşamasından 15 dakika sonra kan şekeri seviyelerini tekrar kontrol etmek gereklidir. Eğer kan şekeri seviyeleri hala 70 mg / dL'nin ya da 3.9 mmol / L değerinin altında ise, 15 ila 20 gram daha hızlı etkili karbonhidrat yenilmeli ya da içilmelidir. Kan şekeri 70 mg / dL'nin üzerine çıkana kadar bu ölçüm ve şekerli gıda alımı adımları 15 dakikada bir tekrarlanmalıdır.

Bireyin kan şekeri değerleri normale döndükten sonra, bir şeyler atıştırmak veya yemek yemek, bu değerleri dengelemeye ve vücudunun glikojen depolarını yenilemeye yardımcı olabilir.

Hipoglisemi İçin Yaşam Tarzı Değişiklikleri Ve Evde Bakım
İyileşmek için bir başkasından yardıma ihtiyaç duyan, örneğin kendiliğinden yemek yiyemeyen, glukagon enjeksiyonuna veya intravenöz glikoza ihtiyacınız olan bireylerde şiddetli hipoglisemi görüldüğü kabul edilir.

Normal şartlarda insülin ile tedavi edilen şeker hastalarının acil durumlar için bir glukagon kitine sahip olmaları gerekir. Birey yakınlarına bu kiti nerede bulacaklarını ve acil bir durumda nasıl kullanacaklarını göstermelidir. Bilinci yerinde olmayan bireylere yiyecek veya içecek verilmemelidir. Glukagon kiti mevcut değilse veya nasıl kullanılacağı bilinmiyorsa, acil tıbbi yardım aranmalıdır.

Tekrarlayan hipoglisemiyi önlemek için altta yatan durumun tanımlaması ve tedavi edilmesi gereklidir. Hipogliseminin nedeni bir ilaçsa doktor muhtemelen ilacın değişmesini, kullanımının durdurulmasını veya dozun değişmesini önerecektir. Eğer durum pankreastaki bir tümörden kaynaklanıyorsa bu tümörün cerrahi olarak çıkarılması, durumu tedavi edebilir. Bazı vakalarda pankreasın kısmen alınması gerekebilir.

Tekrarlayan hipoglisemik ataklar yaşayan diyabetik bireyler ya da sebebi belirsiz bir şekilde kan şekeri seviyesi düşen bireylerin, durumu yönetmek için atması gereken adımları öğrenmek üzere mutlaka bir doktora başvurması gereklidir. Özellikle henüz diyabet teşhisi konulmamış bireylerin mutlaka doktordan bir randevu alması önerilir.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky