Testis tümörü, Testis tümörü belirtileri nedir, Testis tümörü tedavisi var mı?

Testis kanserlerinde en sık rastlanan Testisler başlıca görevleri arasında üreme için semen üretimi ve erkeklik hormonu (testosteron) salgılamak olan organlardır. Testis kanseri (testiküler kanser) her ne kadar erkeklerin sadece %1'inde...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 21 Temmuz 2022, 19:14:51 - Gösterim: 538

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Testis tümörü, Testis tümörü belirtileri nedir, Testis tümörü tedavisi var mı?



Testis kanserlerinde en sık rastlanan Testisler başlıca görevleri arasında üreme için semen üretimi ve erkeklik hormonu (testosteron) salgılamak olan organlardır. Testis kanseri (testiküler kanser) her ne kadar erkeklerin sadece %1'inde görülen, nadir sayılabilecek kanserlerden biri olsa da, 35 yaşın altındaki erkeklerde en sık görülen organ kanserlerinden biridir.

Geçerli bir eklenti ID'si değil.

Testis kanseri olan bir erkekte aile öyküsü önemlidir. Eğer ailede baba veya kardeşte daha önce kanser öyküsü görülmüşse daha dikkat edilmesi ve her sene gerekli testlerin ihmal edilmeden yaptırılması gereklidir.


Çoğu testis kanseri cerrahi ve kemoterapi ile tedavi edilebilir ve genel olarak iyileşme oranları yüksektir. Testis kanserlerinin çoğu, sperm üretiminde kullanılan ve "germ hücreleri" adı verilen hücrelerden meydana gelir.


Tedavi Yöntemleri


Testis kanserinin hem tanı hem de tedavisi, testisin inguinal orşiektomi denilen, kasık üzerinden yapılacak cerrahi operasyonla çıkarılmasını gerektirir.



Cerrahi Tedavi


İleri veya yüksek riskli kanserli erkeklerde, retroperitoneal lenf nodülü diseksiyonu (abdominal lenf nodlarını çıkarmak için cerrahi prosedür) önerilebilir.


Kemoterapi


Testis dışına yayılmış kanserli hücreleri tedavi etmek için kemoterapi ilaçları uygulanabilir. Bunun yanı sıra, kimi hastalarda ameliyat sonrasında ek tedavi olarak da kemoterapi uygulanabilir.

Radyasyon Tedavisi

Bazı testis kanserli hastalarda radyoterapi kemoterapi veya cerrahi operasyonların beraberinde kullanılabilecek bir tedavi yöntemi olarak gündeme gelebilmektedir. Ayrıca, metastazları bulunan veya cerrahi için uygun olmayan kimi hastalarda da radyoterapi kemoterapi ile kullanılabilir.
Alıntıdır
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

3988

Yanıtlar: 5
Gösterim: 810

497

Yanıtlar: 0
Gösterim: 4834

524

Yanıtlar: 0
Gösterim: 5404

107

Başlatan sade


Yanıtlar: 0
Gösterim: 1519

28 Kasım 2020, 19:07:05
sade tarafından
Clicky