İç Anadolu Bölgesi ülkemizin tahıl ambarı konumundadır. Dolayısı ile İç Anadolu Bölgesi özellikle tahıl üretimi ile meşhurdur. Tahılın yanı sıra baklagiller üretimi ile de oldukça meşhurdur. Bölgede meyve olarak da üzüm, armut ve elma üretimi oldukça popülerdir ve ülkenin ihtiyacının çok büyük bölümünü karşılar. İç Anadolu bölgesi sadece sebze üretimi konusunda yetersiz kalmıştır. Bunun nedeni ise suyun ve sulama imkanının çok fazla olmamasıdır.
Aşağıdaki tarım ürünleri Türkiye genelinde en çok İç Anadolu bölgesinde yetiştirilmektedir.
- Buğday
- Arpa
- Şeker pancarı
- Yeşil mercimek
- Nohut
- Fasulye
- Elma
- Armut
- Üzüm
- Patates
Yukarıda ülke geneline göre bu bölgede en çok yetiştirilen popüler tarım ürünlerini sıraladık. Bu tarım ürünlerinin yanı sıra soğan, kabak, ayçiçeği, mısır, çeltik, havuç, domates, kayısı üretimi de yapılmaktadır. İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilen bütün tarım ürünlerini daha önce hazırladığımız makalemizde bulabilirsiniz.
İç Anadolu Bölgesi'nde step iklimi hakimdir. İç Anadolu bölgesi ise nem ve sıcaklık açısından yetersizdir. Az yağış almasının yanı sıra en fazla yağışı sonbaharda alır. Bölgenin yağış rejimi de düzensizdir. İç Anadolu'da tarımsal üretim dar bir alana sıkışmaktadır. İç kesimlerdeki tarımsal üretim alüvyal ovalarda ve vadilerde yoğunlaşmıştır. Ülke genelinde tarımda sulama sıkıntısı çeken bölgelerin başında İç Anadolu Bölgesi gelir.