Sağılan Anne Sütü Kaç cc Verilmeli

Yeni Doğan Bebek Emzirme Süresi ve Sıklığı Nasıl Olmalıdır?Her anne bebeği için en iyi olanı ister. Bütün yeni doğum yapan annelerin ortak endişesi bebeklerini doğru ve sağlıklı bir şekilde doyurmaktır. İlk altı ay boyunca...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 26 Nisan 2022, 02:23:41 - Gösterim: 472

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sağılan Anne Sütü Kaç cc Verilmeli


Yeni Doğan Bebek Emzirme Süresi ve Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

Her anne bebeği için en iyi olanı ister. Bütün yeni doğum yapan annelerin ortak endişesi bebeklerini doğru ve sağlıklı bir şekilde doyurmaktır. İlk altı ay boyunca bebek için en sağlıklısı anne sütüdür.

Emzirme sıklığı ve süresi bebeğin kaç aylık olduğuna göre değişir. Yenidoğan bebeklerin midesi çok küçüktür. Bu sebeple yenidoğan emzirme süresi oldukça kısadır. Anne sütü kolayca sindirilen bir gıda olduğundan mide çok hızlı dolar ve aynı hızda da boşalır. Beklenenden daha erken doğan bebekler emerken çok fazla enerji kaybettiğinden emzirme süresi çok daha sıktır.

Unutulmaması gereken nokta bebek ne zaman acıkırsa hemen emzirilmesi gerektiğidir. Yenidoğan emzirme sıklığı kişiden kişiye farklılık gösterse de gün içerisinde ortalama 2 saatte bir emzirilmesi gerekir. Yenidoğan bebeklerde emzirme süresi ise bebeğin sarf ettiği enerji, midesinin büyüklüğü gibi kriterler ile farklılık gösterir. Normal şartlarda bir bebek tek bir memede 15-20 dk kalmalıdır.

Eğer bebek hala emmek istiyorsa diğer memeyle emzirilmeye devam edilmelidir. İlk aydan sonra bebekler güçlü bir şekilde emmeyi öğrenir. Bebek emzirme saatleri eğer bebeğin gelişimi ideal şekilde ilerliyorsa uzamaya başlar. Örneğin 2 aylık bebek emzirme sıklığı geceleri eğer kendi uyanmıyorsa 4 saat kadar beklenilebilir bir duruma gelir. Bebek emzirme sıklığı 3 ayın sonunda uzamaya başlar. 6 aydan sonra başlanılan ek gıdalar sayesinde günde 4-5 kez emzirilmeye kadar düşer.


Bebek Emzirme Süresi Nasıl Belirlenir?

Yenidoğan bebek emzirme süresi bebeklerin içgüdüsel olarak yaptığı hareketlere göre değişir. Bütün yeni anneler emzirme süresi ne kadar olmalı sorusunu sorar. İdeal emzirme süresi bebeklere göre farklılık gösterse de ortalama olarak birbirine yakın sonuçlar çıkar. Bebeğin emmek istediğini anlatan birtakım işaretler vardır. Bebek elini ağzına götürüyor ve parmaklarını emmeye çalışıyorsa, ağzını açarak dilini dışarı çıkarıyorsa, kucağa alındığında kafasıyla meme arıyorsa bu bebeğin emmek istediğine işarettir.

Emzirmek için ağlamasını beklememek gerekir. Yenidoğan bebek acıktığında uyanır, karnını doyurduğunda ise rahat ve hızlı bir şekilde uyur. Eğer uzun bir süre emmeden uyuyorsa bebek uyandırılarak emzirilmelidir. Aylara göre bebek emzirme saatleri değişir. Her geçen gün büyüyen bebeğin emzirme süreleri de uzar. 3 aylık bebek emzirme süresi ilk haftaya göre oldukça farklılık gösterir. Özellikle uzun süre emziren annelerin meme uçlarının tahriş olması son derece normal bir durumdur. Göğüs ucu kremi sayesinde yara olan kısımları kısa sürede iyileştirebilir ve gönül rahatlığıyla emzirmeye devam edebilirsiniz.

Yeni Doğan Bebek Emzirme Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

Akıllardan asla çıkmaması gereken nokta şudur: bebekler her istediğinde mutlaka emzirilmelidir. İlk ay bebek emzirme sıklığı en yüksek olan aydır. 2. ve 3. aylarda bebek emmeyi öğrenir ve midesi ilk aya göre büyür. Bu yüzden bebek emzirme sıklığı değişir. Bebek, bir defada daha çok süt aldığı için daha uzun süre acıkmadan uyuyabilir. Emzirme aralıkları uzar. 6 aydan sonra ek gıdalar sayesinde süre sıklığı yine değişmeye devam eder.

Emzirme periyot araları daha da uzayabilir. Ancak bebek, gaz, hastalık ve tahriş gibi bir durum yüzünden ağlamaları dışında her istediğinde emzirilmelidir. Ağlamaya başlayan bir bebeği emzirmek normalden daha çok uğraş gerektirir. Ağzına almakta ve yutkunmakta zorluk çekmemesi açısından bebek iyice ağlamadan emzirilmeye başlanmalıdır. Sık ve uzun süreli emzirme anneler için kaygı verici bir durum değildir. İçtikçe sütün biteceği inanışı son derece yanlıştır. Aksine bebek emdikçe süt üretimi artmaktadır. Emzirme sıklığı çok olan bebekler aynı sıklıkta altını kirletir. Bu yüzden emziren annelerin bebek ıslak mendil dolabı her zaman dolu olmalıdır.


Yenidoğan Bebek Kaç ml Anne Sütü İçer?

Anneler yenidoğan bebek emzirme konusunda süre ve sıklığın yanında ne kadar içmesi gerektiğini de bilmelidir. Doğum yapan tüm kadınların aklında yenidoğan bebek kaç ml anne sütü içer sorusu bulunmaktadır. Birkaç araştırma sonunda ideal ölçülere ulaşmak çok rahattır. Bebeklerin fiziksel özelliklerine, ihtiyaçlarına ve kaç aylık olduklarına göre süt miktarları değişmektedir. Yenidoğan bebeklerin midesi son derece küçüktür. Bu sebeple ilk üç gün her 2 saatte her seferinde 30 ml - 60 ml alacak kadar emzirilir. Doğum kilosu yüksek olan bebeklerin iştahı daha fazla olabilir. Bebekler ilk ayda her öğünde 150 ml kadar içebilir. Sonraki 3 ay boyunca her öğünde 120- 180 ml tüketebilirler. 6 ayın sonunda ek gıdalarla birlikte öğün sayısı beşe kadar düşer. Toplamda, 1000 - 1400 ml süt tüketirler. Ortalama bir miktar söz konusu olsa da bebeklerin ihtiyaç duyduğu sıvı ve süt miktarının birbirinden farklı olduğu unutulmamalıdır. Bunun yanında bebeğin ateşli olması, suya olan ihtiyacı gibi sebepler emzirme miktarına etki eder.

Aylara Göre Bebek Emzirme Saatleri Nelerdir?

Emzirme saatleri aylara hatta günlere göre farklılık gösterir. Emzirme süresi kaç ay olmalı düşüncesi ise bebeğe göre farklılık gösterir. Bebek büyüdükçe harcadığı enerjiyle birlikte süt içme ihtiyacı da artar. Bu durum daha fazla süt tüketmesine sebep olur. İlk gün zayıf olan bebek aylar geçtikçe güçlü bir şekilde emmeyi öğrenir. Hareket kabiliyeti attıkça enerji sarf eder ve bu da emme ihtiyacını artırır. İlk ayda emzirme saatleri oldukça sıktır. Bebek istediği sürece saat bekletilmeden emzirmek gerekir. Normal şartlarda, 1 aylık bebek emzirme süresi, periyot aralığı olarak 2 saattir. Ancak erken doğum yapan anneler 2 saatten daha kısa sürelerde de emzirebilir. Bebekler aç olduğunda uyanır ve meme ararlar. Buna rağmen eğer 2 saati geçmişse bebek uyandırılır ve emzirilir. Sık sık emzirmenin sütü çoğaltmasının yanında pek çok faydasının olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İlk aylarda geceleri sıklıkla uyanan anneler 3.ayın sonunda geceleri eğer bebek uyanmazsa 4-5 saat emzirmeden bekleyebilirler. Yeterince süt içen bebek rahat bir şekilde uykusuna dalar. Ek gıdalarla beslenmeye başlayan bebeklerin emzirme saatleri seyrekleşir.

Kaynak: mustela.com.tr
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky