[IMG]
https://steptohealth.com/wp-content/uploads/2021/09/pregnant-woman-water-e1632508494446.jpg[/img]
Bazı doğal ilaçlar gebelikte sinüzitten kurtulmak için yardımcı olabilir. Bu enfeksiyon, başın kemikleri arasında yer alan ve burnu kayganlaştıran ve koruyan iki hava dolu boşluk olan paranazal sinüslerin astarı iltihaplandığında ortaya çıkar.
Hamilelik sırasında, progesteron seviyesindeki değişiklikler nedeniyle sinüzit ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, buna grip ve soğuk algınlığı da neden olur. Belirtileri ciddi olmasa da rahatsız edici olabilir ve genel rahatsızlığa neden olabilir. Onları nasıl iyileştirebiliriz?
Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin: Hamilelikte Soğuk Algınlığı: Nasıl Önlenir ve Yatıştırılır?
Hamilelikte sinüzit için doğal ilaçlar
Sinüzit hamilelik sırasında herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir. Diğer semptomların yanı sıra burun tıkanıklığına, yanaklarda ve gözlerde ağrılı baskıya, boğaz ağrısına, mukus akıntısına ve ateşe neden olur. Genellikle komplikasyonlara neden olmamasına rağmen rahatsız edicidir ve birkaç gün sürebilir.
Neyse ki, bazı doğal ilaçlar hamilelikte sinüzitin geçici olarak giderilmesine yardımcı olabilir. İşte bazı seçenekler.
Sıvı alımınızı artırın
Sinüs semptomlarını hafifletmek için ilk tavsiyelerden biri, daha sağlıklı sıvılar, özellikle su içmektir. Allina Health'in Aile Hekimliği Uzmanı Jessica Dehler, yeterince sıvı içmenin mukusun incelmesine yardımcı olduğunu söylüyor.
Aslında içme suyu, doğal meyve suları, et suları ve kafeinsiz çaylar boğaz ağrısı, baş ağrısı ve sinüs enfeksiyonunun diğer karakteristik semptomları gibi rahatsızlıkları iyileştiriyor gibi görünüyor.
[IMG]
https://sagligabiradim.com/wp-content/uploads/2021/09/gebelikte-sinuzit.jpg[/img]
Hamile bir kadın içme suyu.
Hamilelik sırasında iyi hidrasyon sinüs semptomlarını iyileştirir.
Burun damlaları
Burun damlaları hamilelik sırasında güvenlidir. Bu nedenle hamilelikte sinüzit semptomlarını hafifletmek için bir seçenek olabilirler. Bu ilaç, burun deliklerinde biriken polen, toz ve diğer kalıntıları temizler.
Ayrıca aşırı mukusun giderilmesine yardımcı olur ve enfeksiyon atakları sırasında doğal nem sağlar. Etkinliğine dair kanıtlar hala sınırlı olsa da, International Journal of Environmental Research and Public Health (Uluslararası Çevre Araştırmaları ve Halk Sağlığı) dergisinde yayınlanan bir araştırma, nazal alerjiler ve sinüzit için faydalı olduğunu belirtiyor.
Ev yapımı bir burun damlası için bir tutam tuz ve karbonatı bir bardak suya karıştırın. Ardından, burun deliklerinize birkaç damla damlatın. Son olarak, suyu ve mukusu çıkarmak için hafifçe sümkürün.
Aromaterapi
Aromaterapi, hamilelikte sinüzit için en popüler ilaçlardan biridir. Mukoza zarlarında ve boğazda tıkanıklık, baş ağrısı ve tahriş gibi rahatsızlıkları geçici olarak giderebilir. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine (Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp) dergisinde yayınlanan bir çalışma bu faydaları desteklemektedir.
Araştırmaya göre, tütsü ve sandal ağacı ile karıştırılmış ravensara esansiyel yağının solunması hapşırma, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi semptomların hafifletilmesine yardımcı olabilir. Uzmanlar ayrıca okaliptüs gibi diğer yağların da bu etkilere sahip olduğuna inanıyor.
Bu tedaviyi uygulamak için yağı (yaklaşık 5 veya 10 damla) sıcak su içeren bir kaba ekleyebilirsiniz. Ardından buharı birkaç dakika boyunca soluyun. Başka bir seçenek de aroma difüzörüne yerleştirmektir.
Tuzlu su gargaraları
Tuzlu suyla gargara yapan bir kadın.
Bu ilaç, sinüzitten kaynaklanan boğaz ağrısını yatıştırır.
Tuzlu su gargaraları hamilelikte sinüzit için popüler bir ilaçtır. İnsanlar öncelikle enfeksiyon nedeniyle oluşan boğaz tahrişini yatıştırmak için onlara başvururlar. American Pregnancy Association (Amerikan Gebelik Derneği) tarafından yayınlanan bir makaleye göre, her sekiz ons su için çeyrek çay kaşığı tuz karıştırmak en iyisidir.
Daha sonra elde edilen sıvı ile günde iki veya üç kez gargara yapmanız gerekir. Boğaz tahrişi durumunda ideal olan limonlu bal gibi diğer ilaçları da deneyebilirsiniz.
Okuduğunuzdan emin olun: Sinüzitin Belirtileri: Başlangıçtan Teşhise
Hamilelikte sinüzit için başka hangi ilaçlar yardımcı olabilir?
Asetaminofen gibi bazı reçetesiz ilaçlar hamilelikte sinüzit için kullanılabilir. Yine de doktorunuza hayatınızın bu aşamasında kullanabileceğiniz en iyi ilaçların neler olduğunu sormak en iyisidir. Aynı şekilde, aşağıdakileri uygulamak önemlidir:
Gece nemlendirici kullanın. Bu, burun deliklerini temizlemeye yardımcı olur.
Uyurken veya dinlenirken daha iyi nefes alabilmeniz için başınızı birkaç yastıkla yükseltin.
İyi bir uyku uyumak bağışıklık sistemi için önemlidir.
Daha fazla meyve ve sebze yiyin.
Önce doktorunuzla konuşmadan dekonjestanlar veya bitkisel ilaçlar kullanmamalısınız. Bunun nedeni, uzmanların hamilelik sırasında almanın güvenli olup olmadığını henüz bilmemeleridir. Doktorunuz bu konudaki şüphelerinizi gidermeye yardımcı olabilir. Ayrıca, herhangi bir iyileşme olmazsa veya komplikasyon belirtileri varsa doktorunuza görünmeniz önemlidir.