Çocuklar İle Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklar ile Seyahatin Püf NoktalarıPek çok ebeveyn için küçük bir çocukla evde yaşamak yeterince zordur; günübirlik gezilerde veya iki haftalık bir tatilde biri ile dolaşmak ise maceraperest ruhlara bile korku salabilecek bir...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 20 Şubat 2022, 20:49:06 - Gösterim: 511

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çocuklar İle Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklar ile Seyahatin Püf Noktaları

Pek çok ebeveyn için küçük bir çocukla evde yaşamak yeterince zordur; günübirlik gezilerde veya iki haftalık bir tatilde biri ile dolaşmak ise maceraperest ruhlara bile korku salabilecek bir ihtimaldir. Evde oluşan bir sinir krizinde her zaman pencereleri kapatabilir ya da bir süre uzaklaşabilirsiniz. Süpermarkette olan bir krizde vazgeçip hızla arabanıza yönelebilir ya da hızla eve dönüp inzivaya çekilebilirsiniz. İnişe daha 2 saat varken ve 10000 metre yüksekteyken, bir sonraki çıkışı en az otuz dakika sonra olan bir otobanda süratle giderken veya bir otobüs dolusu tatilci ile tatil yöresine gitmeye çalışırken oluşacak bir ağlama krizi ebeveynlerin kabuslarını oluşturacak tür bir olaydır.

Açık yollar ve açık gökler sizi beklerken (gelecek ziyaretiniz konusunda sabırsızlanan büyükanne ve büyükbabalar hatta arkadaşlar), tatil günleri gelip çatar ve çocuklu veya çocuksuz hazırlanıp yola çıkma zamanı gelir. Gidin, ancak iyice planladıktan, biraz daha planladıktan ve bir miktar daha planladıktan sonra gidin.

Nereye giderseniz gidin!

Çok küçük bir insanın bütün bir ailenin tatilini planlaması, gezilerinizi mini minnacık turistinizin sevip sevmediklerine ve tahammülüne göre düzenlemek esas olarak adil gelmese de, gerçekten seçilecek en güvenli yoldur. Her şeyden önce eğer çocuğunuz iyi zaman geçiremiyorsa hiç kimse geçiremeyecektir. Herkesin iyiliği için: çocuklar ile seyahat etmenin zorluklarına rağman püf noktalarını öğrenin.Çocuklar ile Seyahatin Püf Noktaları

Yola çıkmadan birkaç gün önce

Öncelikle çocuklar ile seyahate çıkmadan birkaç gün evvel, yol güzergâhı ve mola noktaları belirlenmelidir.
Seyahatin planlamasında trafiğin yoğun olmayacağı saatler tercih edilmelidir.
Çocuğa (eğer büyükse) yolculuğun başlama ve bitiş zamanlarıyla gezilip görülecek yerler hakkında bilgi verilmelidir.
Yola çıkılmadan bilmesi gereken seyahat kuralları belirlenmelidir. Bu yolculuk esnasında yaşanabilecek problemleri tamamen bitirmese de azalmasını sağlar.
Seyahatin sonunda onu bekleyen iyi şeyler anlatılmalıdır.

Seyahat için bavul hazırlarken yapmanız gerekenler;

Çocuk için rahat giysiler seçilmelidir. Rahat olmayan bir giysiyi giymekte ısrar etme ihtimali varsa, birkaç rahat giysi arasından çocuğun kendi kıyafetini tercih etmesi sağlanabilir. Listeye oyuncak dahil edilmelidir Islak ve kuru mendil ile su gibi bakım ürünlerinden, her zaman yanında olmasını istediği oyuncak ya da herhangi bir eşyasına kadar bir liste oluşturulmalı.Çocuğun daha önce hiç görmediği veya evde pek ilgisini çekmeyen bir oyuncak yolda,en sevdiği oyuncak haline gelebilir. Çocukların yaşına göre birkaç biberon ve bebek bezi yedek olarak alınmalıdır. Bütün çocuklar için seyahat süresince kullanılmak üzere mutlaka yedek çamaşır ve kıyafet hazırlanmalıdır.


VALİZİNİZDE BULUNMASI GEREKENLER

Ateş düşürücü, ağrı kesici bir şurup;
Alerjik bünyeli çocuklar için antialerjik ilaçlar;
İsilik, pişik, güneş yanığı, böcek sokmasına karşı uygun kremler;
Uygun faktörlükoruyucu krem ve losyonlar;
Bir ilkyardım çantası;
Çocukların kullanabileceği dozda üretilmiş sinek ve böcek ilaçları;

Seyahat öncesinde çocuğun tuvalet ihtiyacı giderilmiş olmalıdır. Yola çıkmadan önce son yenilen yiyeceklerden şekerli yerine tuzlu olanları tercih edilmelidir.Seyahat sırasında yenilmek üzere kabuksuz kuruyemiş hazırlanabilir.Araba tutması gibi mide sorunları yaşayan çocuklar için mutlaka doktor tavsiyesi olan bir ilaç bulundurulmalıdır.

Bebek ve çocuklarla yolculuk yapmak tüm anne ve babaları tedirgin eden bir konudur. Küçük bebekler hiçbir sakınca olmadan uçakla yolculuk edebilirler.Otobüs veya uçak yolculuklarında mümkünse çocuk için ayrı koltuk alınmalı ve cam kenarı tercih edilmelidir. Böylece çocuğun sıkılgan ve huysuz davranışları daha az dikkat çeker ve çocuğun otobüs içinde vakit geçirebileceği alan çoğalmış olur. Eğer uçaklarda bebekle beraber seyahat ediliyorsa iniş ve kalkışlarda basınçtan etkilenmemesi için bebek emzirilebilir ya da emzik verilebilir. Basınç etkisini azaltmak için iniş ve kalkışlarda daha büyük çocuklara sakız verilebilir. Çünkü uçaktaki basınç değişiklikleri bebek ve çocukları büyüklerden daha çok etkiler. Kulak ağrısına yol açarak bebek ve çocuğun ağlamasına neden olur. Bu nedenle uçağa binmeden önce serum fizyolojik ile burun içi temizlenerek tıkanıklık giderilmeli, kulak zarına olan basıncı azaltmak ve dengelemek için kalkış ve iniş anında bebekler emzirilmeli yada emzik ya da biberon verilmeli, daha büyük çocuklara meyve suyu içirilmeli veya sakız çiğnetilmelidir.

İki yaşından büyük çocuklara yolculuktan önce yapılacak yolculuk hakkında bilgi verilmeli, binişten inişe kadar geçen aşamalar anlatılarak çocuk yolculuğa hazırlanmalıdır. Bebeğinize evini hatırlatılacak bir eşyasını (battaniye vb) da yanınıza alabilirsiniz.Çocuklar ile Seyahatin Püf Noktaları

Uzun yolculuklarda küçük çocukların huysuzlaşmasını önlemek için doktorunun önereceği hafif bir sakinleştirici ve ağrı giderici verilebilir. Uçuş öncesinde ve uçuş sırasında yeterli sıvı alımı sağlanmalıdır.Ayrıca çocuğun terlemesini önleyecek hafif kıyafetler giydirilmeli, aracın ısısı fazla olmamalıdır. Molalarda çocuğunuzu bir saniye bile olsa, arabanın içinde yalnız başına bırakmayın. Kendi aracınızda çocuğu oyalamak daha kolaydır. Oyuncakların yanında şarkı söylemek, hikaye anlatmak ve toplu oyunlar oynamak gibi aktiviteler çocuğun sıkılmasını önler.

Benzer Konular (5)

Clicky