Bebeğin İlk Banyosu nezaman yapilmali?

Bebeğin vücudunu saran  ona doğumun hemen ardından gerekli güvenlik ortamını sağlayan verniks kazeozanın bir süre daha bebeğinizin cildinde kalmasında fayda vardır. Bu nedenle, doğum ister sezaryan ister normal yolla yapılmış...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 02 Temmuz 2022, 21:46:56 - Gösterim: 657

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bebeğin İlk Banyosu nezaman yapilmali?


Bebeğin vücudunu saran  ona doğumun hemen ardından gerekli güvenlik ortamını sağlayan verniks kazeozanın bir süre daha bebeğinizin cildinde kalmasında fayda vardır. Bu nedenle, doğum ister sezaryan ister normal yolla yapılmış olsun, bebeğin ilk banyosu hemen yapılmamalı ve verniks kazeozanın nimetlerinden bir süre daha yararlanmaya devam etmesi sağlanmalıdır. Bu nedenle, yenidoğan bebekler doğumu takiben ilk gece yıkanmasında fayda vardır.
Göbeği Düşen Bebeği İki Gün Boyunca yikamamalisiniz.Göbek düşürme dönemi, bu hassasiyetin tavan yaptığı dönemlerden birisidir. Göbeğin ıslanması durumunda enfeksiyon riski oluşması durumunu göz önünde bulundurarak, bebeğin göbeğinin düşmesini takip eden iki günlük süre boyunca bebeğin doğrudan suyla yıkanmaması gerekir. Bu dönemde bebeğin genel cilt temizliğini silme banyosu yapmalisiniz.
Silme Banyosu Nedir?
Silme banyosu, oda sıcaklığındaki su ve pamuk yardımıyla bebeğin cildinin silinerek temizlenmesi yöntemine verilen addır. Göbek düşürme işleminin ardından eve gelen ebeveynler, 2 günlük süre içinde bebeklerinin genel cilt temizliğini yapma ihtiyacı duyarlarsa; kaynatılmış ve 24 – 25 derece sıcaklığa kadar ılıklaştırılımış içme suyunu ve doğal pamuk toplarını kullanarak, bebeğin göbeğini ıslatmadan diğer vücut bölümlerini silerek temizleyebilirler.
Yenidoğan Bebekler Hangi Sıklıkla Yıkanmalıdır?
Sıcak yaz günlerinde, bebeğin banyosu için gerekli ortam koşulları sağlanabildiği takdirde, bebekler ihtiyaca bağlı olarak bazen her gün bazen de günde 2 kere yıkanabilir. Bununla birlikte, kış aylarında bebeğin yıkanma işlemi günaşırı olacak şekilde tekrarlanabilir.
Sağlıklı bir bebek gelişimi için, bebeklerin düzenli bir şekilde yıkanması oldukça önemlidir.Bebeklerin yıkanması işleminin bebeğin aç olduğu zamanlarda yapılmasında fayda bulunmaktadır.  Zira, bebeğin tok olduğu zamanlar yıkanması durumunda, bebeğin karnına uygulanacak hafif bir bası bile bebeğin kusmasına neden olabilir. Buna ek olarak, beslenme öncesi vakitte, aç karnına yıkanan bebeklerin akşamları daha rahat bir şekilde uykuya daldıklarını da unutmamak gerekir.
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Benzer Konular (5)

Clicky