Bebeklerde Tüylenme

Bebeklerde tüylenme olarak bilinen durum zaman zaman görülen ve bazı aileler için son derece rahatsız edici olan cilt problemidir. Bu, normal ve gelişim seyri içinde yaşanmış olan tüylenmeden farklılık gösterir. Bundan dolayı...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 26 Nisan 2022, 21:47:13 - Gösterim: 532

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bebeklerde Tüylenme


Bebeklerde tüylenme olarak bilinen durum zaman zaman görülen ve bazı aileler için son derece rahatsız edici olan cilt problemidir. Bu, normal ve gelişim seyri içinde yaşanmış olan tüylenmeden farklılık gösterir. Bundan dolayı genellikle çok olağanüstü olarak tanımlanır. İşte bu yüzden profesyonel destek alınmalı ve doktorla görüşülmelidir. Bununla alakalı ayrıntılar ise haberimizde.

Bebeklerde Tüylenme Ne Zaman Başlar?
Bebeklerde tüylenme anne karnında başlayan bir süreç olarak dikkat çeker. Bundan dolayı kendi içinde son derece normal bir durumdur. Fakat doğum yaklaştığı zaman özellikle bir aylık bir süre kaldığında bunlar dökülür. Bazı bebeklerin çok tüylü ya da kıllı bir biçimde doğduğu gözlerden kaçmaz. Bunların genel ortak özellikleri ise dünyaya en az 1 ay erken gelmiş olmalarıdır. İşte bu yüzden henüz dökülme olarak bilinen bir süreç başlamamıştır. Ancak bu konuda çok endişe edecek bir durum yoktur. Çünkü tüyler belli bir süre içinde dökülür.

Bebeklerde Çıkan Tüylerin Özellikleri Nelerdir?
Bebeklerde çıkan tüyler aşırı olmadığı zaman biz sorun değildir. Bundan dolayı klasik tüylenme ile farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkanı ayırmak şarttır. Sıradan yani klasik olanının adı lanugadır. Bunların bebeği rahatsız etme gibi durumu söz konusu değildir. Son derece zayıf olmalarının yanı sıra aynı zamanda cansızdırlar. Ayva tüyü şeklinde isimlendirilmiş olan tüyler, genellikle çok uzun sürmeyen bir zaman dilimi içinde dökülür.

Bebeklerde Pubik Kıllanma Nedir?
Bebeklerde tüylenme asıl olarak genital bölgedeyse bu durum bir sorun olarak tanımlanır. Çünkü bebeklerin, kız ya da erkek fark etmeden mevcut bölgelerinde kılların çıkması çok daha geç dönemde görülür. Hatta buna pubik kıllanma ismi verilir. Ergenlikten önce bunun yaşanması ise ciddi bir problemin olduğunun en büyük kanıtıdır.

Bebeklerde Tüylenme Nedenleri Nelerdir?
Bebeklerde tüylenme nedenleri arasında annenin hamilelik döneminde yaşamış olduğu bazı durumlar ilk sırada gelir. Bunların başında ise hormon kaynaklı problemler dikkat çeker. Zaman zaman hormonlarda dengesizlik durumları ortaya çıkabilir. İşte bu yüzden tüylenme de söz konusu olabilir. Daha farklı neden olarak genetik durumlardan bahsetmek lazım. Zaten her rahatsızlıkta olan bu gerekçe, aşırı tüylenme için de geçerlidir. Özellikle babanın çok tüylü olmasından dolayı bebekte de aynı durum görülebilir. Çok nadir olsa da anneden kaynaklı olarak tüylenme olabilir.

Bebeklerde Tüylenme Tedavisi Nasıl Olur?
Bebeklerde tüylenme tedavisi, ilk olarak yapılacak olan testlerle başlamak zorundadır. Ancak şunu hiçbir zaman unutmamak lazım; Avrupalı bir millet olmadığımız için vücudumuzdaki ortalama tüy ve kıl miktarı çok daha fazladır. Bunu her daim göz önünde bulundurmak şarttır. Bu yüzden tedavi olup olunmayacağı konusunda doktorun fikrini almadan hareket etmek mantıklı olmaz. Özellikle ilaç ya da hormon tedavisi ile sorunun üstesinden gelmek mümkündür.

Benzer Konular (5)

Clicky