11 - 12 Aylık Bebek Beslenme Menüsü

Uyanınca: Anne sütüSabah: Kahvaltı; 1 çay bardağı şekersiz süt (120 ml), 1/2 kibrit kutusu peynir,1 yumurta (gün aşırı), 1 tatlı kaşığı reçel veya pekmez, 1/2 ince dilim ekmek veya 2-3 adet bisküviAra: 1 çay bardağı meyve...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 20 Şubat 2022, 20:57:33 - Gösterim: 459

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

11 - 12 Aylık Bebek Beslenme Menüsü


Uyanınca: Anne sütü

Sabah: Kahvaltı; 1 çay bardağı şekersiz süt (120 ml), 1/2 kibrit kutusu peynir,1 yumurta (gün aşırı), 1 tatlı kaşığı reçel veya pekmez, 1/2 ince dilim ekmek veya 2-3 adet bisküvi

Ara: 1 çay bardağı meyve püresi

Öğle: 5-6 silme yemek kaşığı kıymalı sebze püreleri (kıymalı dolma içleri, terbiyeli veya sebzeli köfteler, sebzeler tavuk veya balık, kuru baklagil püreleri), 5-6 yemek kaşığı patates püresi, makarna, pilav vb. hamur işleri, 1 çay bardağı içecek (süt veya su)

İkindi: 8-10 yemek kaşığı yoğurt, ekmek, evde yapılmış bir ince dilim kek veya 2-3 bisküvi, 6 yemek kaşığı meyve püresi

Akşam: 8-10 yemek kaşığı muhallebi veya öğlenin aynısı, anne sütü

Bu yaşa kadar anne sütünün tamamlayıcısı olan ek besinlerin, bu dönemde çocuğunuz için "Asıl besin" özelliği taşıdığını unutmayınız. Bu dönemde yetişkinler için pişirilen ev yemeklerinin çoğunluğu püreler halinde, az baharatlı, az tuzlu olarak bebeğe verilebilir.

Bebeğin günde bir kez etli gıda alması yeterlidir. Çocuğunuzu, 1 yaşında aile ile birlikte, mama iskemlesini sofraya yaklaştırarak yemek yemeğe alıştırınız. Kendi kendine yemesine fırsat tanıyınız. Bunun için sebze, meyve, köfte, patates vb. yiyecekleri küçük parçalar halinde hazırlayarak önüne koyunuz.

Bebeğinizi beslemeye başlamadan önce ikinizde oturun, sakin ve bebeği cesaretlendirecek biçimde onunla konuşun. Davranışlarınız ve konuşmalarınızla onu sıkmayın. Beslenmeye başlamadan önce ağzını açmasını bekleyin. Bebeğiniz kendi elleriyle/parmaklarıyla mamasını tutmak isteyebilir, ona bunu yapması için izin verin.

Yeme hızını bırakın bebeğiniz kendisi ayarlasın. Her gün her şeyi yemek istemeyebilir. Sevmediği besinleri bir süre vermeyin. Daha sonra tekrar aynı besini bebek açken deneyin. Çocuğunuz için her zaman zevkli ve özenli bir yemek ortamı hazırlayınız.

Her zaman yiyeceklerin soluk borusuna kaçma tehlikesi vardır. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda hemen çocuğunuzu baş aşağı çevirin ve sırtına her iki kürek kemiği arasına kuvvetlice vurun. Böylece öksürük ile kaçan madde çıkar. Eğer bu başarılı olmazsa yüzünü yere çevirip, boğazını uyararak kusturun. Hiç bir zaman elinizi bebeğin boğazına sokmayın. Bu dönemde bebeklerin dişleri her gün temiz bir tülbentle silinmelidir
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky