Anne sütü yetmiyorsa ne yapmak gerekir?

Özellike Sezaryen doğumlarda anne sütünün geç geldiği görülmekte, anne sütünün gelmesi ve emzirmenizde kolaylık sağlayacak önemli tavsiyeler. 1" Kendinizi psikolojik olarak emzirmeye hazırlamak, ayrıca emzirme eğitimi ile...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 05 Mart 2022, 00:10:00 - Gösterim: 644

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anne sütü yetmiyorsa ne yapmak gerekir?

Özellike Sezaryen doğumlarda anne sütünün geç geldiği görülmekte, anne sütünün gelmesi ve emzirmenizde kolaylık sağlayacak önemli tavsiyeler.

1" Kendinizi psikolojik olarak emzirmeye hazırlamak, ayrıca emzirme eğitimi ile birlikte meme başının süt vermeye hazır hale getirilmesi için gerekli egzersizleri öğrenmek ve uygulamak için doğumdan önce mutlaka bir çocuk hekimine gitmelisiniz.

2" Sütünüzün gelmesini beklemeden ve kesinlikle şekerli su vermeden bebeğinizi doğar doğmaz ilk yarım saat içinde mutlaka emzirmelisiniz.

3" Doğduğu andan itibaren istedikçe emzirilmelidir. Yenidoğan bebekler genellikle 8"10 öğün emmek isterler. Öğün sayısı daha sonra giderek azalır. Sık emzirme bol süt gelmesini sağladığı gibi, göğüslerin şişmesini ve acımasını da önler.

4" Emzirmeden önce veya sonra ticari mama, inek sütü ya da başka gıdaların verilmesi, bebeğin aldığı süt miktarını azaltır. Bu durum da daha az süt gelmesine neden olur. Bu tür ek gıdaları, bebek 4"6 aylık olmadan başlamamak gereklidir.

5" Başkaca sıvılar vermek için biberon kullanılmamalıdır, bebeğin meme emmesini tümüyle kesebilir. Biberonun gerektirdiği emme şekli meme emilmesinden daha farklı ve kolay olduğu için biberonu tercih etmelerine neden olabilir.

6" Geceleri emmek isteyen bebeği annenin emzirmesi çok önemlidir. Bu durum hem bebeğin psikolojik dengesinin sarsılmaması hem de annenin süt veriminin artması açısından son derece önemlidir. Geceleri emzirmenin anne açısından güçlüğü ve nahoş durumu nedeniyle babanın ve aile büyüklerinin bu konuda anneye yardımcı ve destek olması çok yararlı olacaktır. Zaten bu nahoş durum 2. ayın sonuna doğru yavaş yavaş ortadan kalkacak ve geceleri emme ihtiyacı azalacaktır. Ancak bu konuda bazen aileler büyük bir yanlışlık yapmaktadırlar. Geceleri emzirmek yerine biberon ile beslemektedirler. Böylece hem annenin süt miktarı azalmakta, hem çocuğa mikrop kaynağı olabilecek doğal olmayan beslenme yapılmakta hem de bebek en yararlı olan anne sütünden mahrum bırakılmaktadır.

7" Anne bebeğini emzirdiği dönemde kendi beslenmesine de özel bir önem göstermelidir.

8" Emziren annenin ruhsal yönden desteklenmesi, huzurlu bir ortam sağlanması ve mutlu edilmesi de son derecede önemlidir.

9" Her emzirmede bir önceki beslenmede en son verilmiş memeden başlanmalıdır.

10" Bebeğin emme gücüne bağlı olmakla birlikte her emzirme yaklaşık 20"30 dakika sürmelidir.

Bişi diycem ama yanlış anlaşılmasın... eskiden duyduğum birşey anne sütü genelde çocuk emme gücüyle alakalı bir sisteme bağlı yani bunun tıp'bende açıklaması var ayrıntısını bilmiyorum.. Babaların yani eşlerin bu konuda bir müdahalesi olabiliyor emme' gibi süt topağını engelliyor ayrıca çocugun emme gücünün düşük olduğu sıralarda o kanalları açıyor... gerçi pompa varmış artık onun için ama bunuda söyleme ihtiyacı hissettim...

Çok doğru söylüyorsun, anne sütünün gelebilmesini normal doğum ve çocuğun emmeye başlamsı tetikliyor. Yalnız çocuk sezaryen doğarsa metabolizma normal doğumdaki gibi çalışmaya başlamıyor, bu nedenle sütün gelmesi gecikebiliyor. Çeken bilir 😂

ahahahahaha  :rose: :rose: :rose: :rose: :rose: mantıklı asfadfdsafasdf

Benzer Konular (5)

Clicky