Kokostar By: Lina Date: 11 Mayıs 2024, 23:33:07
- 8-10 Kişilik
- 40dk Hazırlık, Pişirme yok
Kokostar Tarifi İçin Malzemeler- 100 gram hindistan cevizi
- 65 gram pudra şekeri
- 75 ml krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (isteğe bağlı)
Üzerini kaplamak için;Kokostar Tarifi Nasıl Yapılır?- Tezgaha veya yoğurma kabına hindistan cevizini koyup ortasını açalım.
- Krema, pudra şekeri, hindistan cevizi yağı ve tereyağını koyup karıştıralım.
- Toparlanmasını sağlayalım. Şekil verelim. (ben uzun oval ve yuvarlak şekil verdim).
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
- Buzdolabında 25-30 dakika bekletelim.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.
- Donmuş olan hindistan cevizi toplarını batıralım.
- Yağlı kağıt üzerine alalım. 5-10 dakika buzdolabında bekletelim.
- Sütlü çikolata ile üzerine çizgiler yapalım.
Gerçekten çok pratik enfess bir lezzet minik, yuvarlak hindistan cevizi topları yaparak, çikolataya batırıp ikramlık çikolatalar da hazırlayabilirsiniz