Glutensiz Ve Şekersiz Brownie By: Lina Date: 11 Mayıs 2024, 23:30:32
- 6-8 Kişilik
- 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Glutensiz Ve Şekersiz Brownie Tarifi İçin Malzemeler- 3 adet yumurta
- 100 ml hurma özü veya bal
- 85 gram tereyağı
- 3 tatlı kaşığı ham kakao
- 3 yemek kaşığı glutensiz un
Üzeri içinGlutensiz Ve Şekersiz Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?- Bir kapta yumurtaları çırpıyoruz ardından hurma özü veya balı ekleyip tekrar birkaç saniye çırpıyoruz.
- Diğer tarafta tereyağını biraz eridikten sonra altını kapatıp kendi ısısıyla erimeye bırakıyoruz.
- Tereyağımız eridikten sonra ham kakaoyu ekleyip tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Çok sıcak olmadığından emin olup yumurtalı karışıma ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
- Son olarak glutensiz unu da ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
- Dilerseniz üzerine biraz yer fıstığı ezmesi gezdirebilirsiniz.
- Yağlanmış küçük bir fırın kabına döküp 160 derece fırında 15-20 dk kontrollü pişiriyoruz.
Püf nokta: Yumurta kokusunu almamak için kremayı bir kıvam alana kadar çırpmanızı öneririm.Tatlandırmak için hurma özü kullanmanız brownieyi daha lezzetli yapacaktır.Yer fıstığı ezmesini 2 yemek kaşığı olarak malzemenin içine de ekleyebilirsiniz ayrı bir lezzet katıyor