Tavuk Kalamar Tarifi By: Kerem Date: 16 Aralık 2022, 11:12:11
Malzemeler- 1 kg. Tavuk Göğsü, uzun parmak şeklinde kesilmiş
- 1 ÇK. Yoğurt
- 1 ÇK. Salça
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
- Un / galeta unu
Yapılışı - Un dışındaki malzemelerin hepsini bulamaç yapalım
- Tavuklarla karıştırıp dinlenmeye bırakalım, buzdolabında 2 saat kadar kalırsa iyi olur, vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz
- Tavukları dolaptan çıkarıp, bir tepsiye döktüğünüz un /galeta ununa, tavukları azar azar alıp bulayın, fazla unları silkeleyin
- Kızgın yağda kızartın.
Hepsi bu kadar,
Afiyet olsun, ve hepiniz şimdiden iyi haftalar diliyorum...
Figen
Alıntı YapNot: Yağdan aldığınız tavukları bir süzgüye koyarsanız fazla yağlarından arındırmış olursunuz. Bu yöntemi ben her türlü kızartmalarımda uyguluyorum. Önce altına başka kap koyduğum süzgüde 3-4 dk. bekletip sonra servis tabağına alıyorum kızartmalarımı. Kağıt havluya almaktan daha iyi bana göre, zira kağıt havluya yapışıyorlar, sonra onları ayıklamak gerekiyor