Yılbaşına Özel Nefis Hindi Tarifi By: Kerem Date: 07 Aralık 2022, 00:11:29
Yeni yıl hazırlıkları hızlanırken bu özel geceyi sevdikleri ile birlikte evlerinde geçirmek isteyenleri de bir tarif bulma telaşı sardı. Yılbaşı gecelerinin ikonikleşmiş yemeklerinden birisi olan fırında yılbaşı hindisi tarifi en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Yılbaşı hindisi yeni yıl sofralarının en popüler yemeklerinden birisidir. Lezzetli, ihtişamlı, doyurucu ve sağlıklı olan fırında hindi tarifi ile misafirlerinize harika bir lezzet şöleni sunabilirsiniz. Fırında hindinin vazgeçilmez tamamlayıcılarından olan kestaneli iç pilav, kızarmış hindi eti ve bol yeşillikli bir salata ile eşsiz bir sofra kurabilirsiniz. Yılbaşı gecesi için özel bir tarif arayanlar için ilk öneri kesinlikle yılbaşı hindisi olmalıdır.
Yılbaşı Hindisi TarifiHindi Terbiyesi İçin Malzemeler4-5 kilogram ağırlığında bütün hindi
60 gram zeytinyağı
80 gram bal
30 mililitre limon suyu
10 gram domates salçası
5 gram hardal
10 gram un
1 dal biberiye
1 tutam tuz
Tane karabiber
Kestaneli Pilav İçin Malzemeler360 gram baldo pirinç
2 orta boy kuru soğan
15 gram çam fıstığı
650 gram tavuk suyu
30 gram tereyağı
15 gram kuru üzüm
10'ar gram tuz, yenibahar, karabiber
200 gram haşlanmış kestane
YapılışıHindiyi güzelce yıkadıktan sonra üzerini havlu kağıt yardımıyla kurulayın. Bir kasede bal, zeytinyağı salça limon suyu, hardal ve baharatları karıştırın. Elde ettiğiniz sosu hindinin her yerine sürün. Sosun dibinde kalan biberiye ve tane karabiberleri de hindinin için yerleştirin. Hindi alırken genellikle pişirme torbası yanında verilir çünkü normal fırın yemekleri için kullandığımız fırın torbaları orta boy bir hindi için küçüktür. Fırın torbasını unlayıp hindiyi içine yerleştirin. Hindinin düzgün bir şekilde pişmesi için bacaklarını bağlamanız önemlidir. Hindiyi fırın torbasında pişirmek istemiyorsanız eğer alüminyum folyo ile kaplayabilir ya da yağlı kağıt ile herhangi br açıklık kalmayacak şekilde sarmanız gerekiyor. Fırın torbasında pişirmeyeceğiniz hindinin tepsisine biraz sıcak suyu koyarsanız hindinin kurumasına engel olur. Hindiyi fırında pişirirken 2,5 saat fırın torbası, yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile 30 dakikada açık şekilde pişirin.
Yılbaşı hindisi pişerken kestaneli pilavı yapabilirsiniz. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavada eritin, soğanları yemeklik doğrayın ve hafifçe kavurun. Baldo pirinci güzelce yıkayın ve bir süre suda bekletin. Baldo pirinçleri kavrulmuş soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Pirinç saydamlaşmaya başlayınca baharatları ekleyin. Son olarak da sıcak et suyu ve ufak parçalara ayırdığınız kestaneleri pilava ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pilavı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın altını kapattıktan sonra demlenmesi için kapağın altına havlu kağıt ya da bir bez ile kapatıp bırakın. Fırından çıkardığınız hindiyi farklı şekillerde servis edebilirsiniz. Pilavı hindinin içine doldurup sofraya götürmek yaygın bir tercihtir ancak geniş sofralar için uygundur. Hindiyi porsiyonlara ayırarak tabaklarla servis edebilir ya da dilerseniz hindiyi tel tel parçalara ayırıp, hindinin pişme suyunu üzerine döküp iç pilavla sunabilirsiniz.
Yılbaşı Hindisi İçin Pişirme Önerileri
Hindinin daha kızarmış olması için sosa biraz yoğurt ekleyebilirsiniz. Yumuşak ve ağızda dağılan bir hindi eti için soslama işlemini yaptıktan sonra hindiyi bir saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Kestaneli pilavı pişirirken biraz limon suyu hoş bir aromanın yanı sıra daha taneli bir ve beyaz renkli pirinçleriniz olur. Pilavı kuzu ciğeri ile pişirebilir ya da haşlama kestane yerine közlenmiş kestane ile yapabilirsiniz. Kestaneli iç pilavı servis ederken dereotu ile zenginleştirebilirsiniz.