Saray Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
200 gr arpacık soğan
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı elma sirkesi
100 gr tereyağı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Saray Yahnisi Nasıl Yapılır?
Tereyağını çelik bir tencerede veya toprak güveçte eritelim.
Eriyen yağın içine 500 gr etimizi atalım ve 10 dakika orta ateşte kavuralım.
Etlerin dışı kahverengi rengi aldığında domates salçasını ekleyelim ve kokusu çıkana kadar etlerle beraber sürekli karıştırarak kavuralım.
Salça tencerenin dibine yapışmaya başladığında sirkeyi ekleyelim ve ocağın altını kısığa alalım.
2 dakika sirkenin salçayla özleşmesini bekleyelim. Soyduğumuz arpa soğanları ve sarımsakları tüm olarak tenceremize atalım.
Suyu ekleyelim ve ocağın altını tekrar açalım.
Yemek kaynamaya başladığında ocağı kısalım ve tencerenin kapağını sıkıca kapatalım. (Alüminyum folyo kullanabilirsiniz.)
Yaklaşık 2 saat boyunca kapağını açmadan pişirelim.
2 saat sonunda tencerenin kapağını açalım tuz ve karabiberi ekleyelim, karıştırıp servis edelim.