Lokum Bile Kıvamını Kıskanacak: Sade Kavurma Tarifi By: Maui Date: 13 Mayıs 2022, 20:07:06
Sade Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
500gramkuşbaşı dana eti
1adetsoğan
1tatlı kaşığıtuz
2yemek kaşığızeytinyağı
1çay kaşığıkekik
1çay kaşığıkarabiber
1su bardağısıcak su
Sade Kavurma Tarifinin Püf Noktası Eğer etlerin suyu az geliyorsa ekleyeceğiniz sıcak su seviyesini arttırabilirsiniz. Ayrıca sade kavurma olduğu için fazla baharat kullanmadık. Dilerseniz baharat çeşitlerini ve seviyesini arttırabilirsiniz. Sade Kavurma Tarifinin Pişirme Önerisi Ocağın etler kavrulurken yüksek daha sonra kısık ateşte olmasına dikkat edin. Sade Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.
Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin.
Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun.
Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.
Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.