Nar-ı Sütlü Aş Tarifi ve Malzemeleri By: mavizehir Date: 14 Nisan 2022, 11:13:33
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da maratonun dördüncü gününde gelinler nar-ı sütlü aş hazırlayacak, Nursel Ergin ve kayınvalideler puanlayacak. Ev hanımları da bu lezzetli tarifi sofralarına taşımak adına araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta Nar-ı sütlü aş tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.
Nar-ı sütlü aş malzemeleriNarlı sos için:- 3 yemek kaşığı şeker
- 1/2 limonun suyu (narınız ekşi ise kullanmayabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet ayıklanmış nar
Muhallebi için:- 1 Lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Nar-ı sütlü aş tarifi- Narlı kısım için bir sos tenceresine şeker ve limonu alıp biraz karamelize ediniz.
- Karamelize olduktan sonra altını kapatıp suyu ve çubuk tarçını ilave ediniz.
- 10-15 dk bekledikten sonra narları da ilave edip kenarda bekletiniz.
- Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynanana kadar pişiriniz.
- Altını kapatıp vanilya ve tereyağını da ekleyip karıştırınız. Kupların alt kısmına muhallebiden koyup 1 saat kadar dolapta bekletiniz.
- Süre sonunda dolaptan alıp soğuyan narlı sosu da ekleyiniz. Arzu ederseniz hemen veya bir süre dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.